emlékúszás

2018.08.18. 18:54

Tizenkét órán keresztül úsztak Tótkomlóson

Kortalan, aki vízbe csobbanva szeli a habokat. Ezt erősítette meg a parton nézelődőkben mindenki, aki a tótkomlósi Rózsa fürdőben szombaton vállalkozott a 12 órás, megszakítás nélküli úszásra.

Cs. I.

Reggel 6 órakor csobbant az első úszó, majd félórás teljesítménye után ugrott vízbe a következő. Nem volt megállás 18 óráig. Károlyfalvi Elemér ötletgazda 9. alkalommal hirdette meg a Szent István napi emlékúszást.

– A Rekreációs és Versenysport Sportegyesület egyik profilja az úszás. Az ünnephez kapcsolódunk minden esztendőben, összekovácsolja a helyi és a környékről érkező úszókat az alkalom. Az egyesület tagjai, a tótkomlósi úszást kedvelők és a hagyományt tisztelők idén is szép számmal jelentkeztek – tájékoztatott a helyszínen az egyesületi elnök. Az edző minden úszónak emlékzászlót adott. Találkoztunk családokkal, az orosházi Polgár Dávid és Máté (képünkön) szüleikkel érkeztek.

A szerző felvétele

Órákon át családias hangulat uralta az emlékúszást, még a komnlósi specialitással teli tál (kvaszjenkával) is körbe járt és jó ízűen falatoztak a résztvevők. Kancsó János, a Tótkomlósi Rozmár Senior Úszóklub vezetője elmondta, ők is csatlakoztak az egészségmegőrző kezdeményezéshez.

– Mi egy másik korosztályt képviselve úszunk. Ráadásul több szempontból is hasznos ez nekünk: Első felmérőnk is egyben a mai nap. Fodor Lászlóval készülünk a senior EB-re, amit Szlovéniában rendeznek szeptember elsején.

Szűcs Szabolcs, a Rózsa Fürdő vezetője, a sportos program védnöke, örömének adott hangot, hogy ilyen kezdeményezésnek lehetnek házigazdái.

– Van, aki hűsölni, pancsolni érkezik hozzánk. Mások tudatosan, úszni. Köztudottan az úszás kiválóan szolgálja az egészségmegőrzést. De alkalmas rehabilitációra is. Itt, a tótkomlósi Rózsa Fürdőben teljes körű gyógyászati szolgáltatásokat is tudunk ehhez biztosítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában