újraélesztés

2018.05.20. 19:53

Higgadtan mentett életet az orosházi rendőr

Cs.I.

Portálunk korábban hírül adta, hogy egy szabadidejét töltő fiatal, orosházi rendőr mentett meg egy nőt Szeged közelében. A Szegeden élő Zsiga Róbert élete első, éjszakai horgászatára készült édesapjával a Fehérpart-Szilvás Tisza-holtág vizéből. Elárulta lapunknak: olyan volt a helyzet, hogy gondolkodás nélkül, megőrizve lélekjelenlétét, azonnal a bajba jutott után ugrott, a partra mentette, és megkezdte az újraélesztést a huszonegy éves rendőrőrmester.

Zsiga Róbert /Beküldött fotó/

De ki is ő valójában? Kíváncsiak lettünk, szombat délután megkerestük a péntek esti életmentő rendőrt.

– Pályakezdő rendőr vagyok, most fejezem be a Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumot, vizsgázok a jövő héten. 2017. július 1-én neveztek ki a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési Alosztályára.

Próbaidős rendőrőrmesterként egy hónap tanulás mellett egy hónapos gyakorlati időmet töltöm Orosházán – mutatkozott be Zsiga Róbert, akiben még nagyon frissen él első, éjszakai horgászatnak indult és életmentéssel véget ért pénteki estéjének élménye.

– Készülődtünk a horgászatra, 19 óra lehetett. A túlpartról egy férfi átkiáltott, hogy egy nő bement a vízbe. Lekaptam magamról a pólót és beleugrottam a vízbe. A túlsó partól a horgász és édesapám is navigált, mert a nő nem csapkodott, arccal lefelé lebegett eszméletlenül a vízen, amikor megtaláltam. Kiemeltem a fejét, kiúsztam vele, segítséggel egy kis stégre tettük és azonnal megkezdtem az újraélesztését. Az időközben a holtághoz érkező szegedi rendőrök is csatlakoztak, segítettek az elsősegélynyújtásban. A nő állapotát stabilizálták a mentők és kórházba vitték – tudtuk meg a részleteket.

Róbert elárulta, gyermekkora óta biztos úszó. És milyen jó, hogy a szakgimnáziumban az alapfelkészítés része az elsősegélynyújtás!

– Családunkban nincs rendőr. Amikor pályát választottam, ezt ajánlották a szüleim is, mert tudták, szeretek segíteni. Véradó vagyok évek óta és ha adódnak helyzetek, az biztos, rám lehet számítani. Ez az eset is megerősítette bennem: jól döntöttem, hogy ezt a hivatást választottam.

Zsiga Róbert huszonegy éves. Szeretne még többet tanulni, hogy minél képzettebb lehessen. Közrendvédelmi járőrként kezdi el pályáját, de érdekli a bűnügyi szakirány is. Elárulta lapunknak, a péntek esti életmentése után elöljárói dicséretüket fejezték ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában