csabai kolbászfesztivál

2018.10.20. 11:15

Hétszázötven csapat kezdett neki a kolbászgyúrásnak

Hétszázötven csapat részvételével zajlik szombaton 10 órától a békéscsabai sportcsarnokban és a környező sátrakban a világ legnagyobb kolbászgyúró versenye.

Ny. L.  

A sportcsarnoki megnyitón Hégely Sándor fesztiváligazgató a határon belüli és a határon túli csapatokat is köszöntötte, majd elmondta, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter már sokadik alkalommal tiszteli meg részvételével a rendezvényt, és örömteli, hogy mindig jól érzi itt magát. Hégely Sándor kiemelte: ,,Szeretnénk, ha ezek után külügyminiszter úr tiszteletbeli békéscsabai lenne.”

Fotó: Imre György

Szijjártó Péter a csapatok üdvözlésénél külön kitért a Kárpátaljáról érkezettekre, hozzátéve, ez is mutatja, hogy összetartozunk.

– Ha a világban bárhol járva az ember azt mondja, hogy kolbász, akkor Németországtól Amerikáig Magyarország jut az ottaniak eszébe – ecsetelte a külügyminiszter. – Külföldi látogatásaim során csabai kolbász rendszeresen kerül az ajándékcsomagba. Ha pedig legközelebb megyek, mindig megkérdezik: és csabai kolbászt hoztál?

Szijjártó Péter kijelentette, a fesztivál a magyar gasztronómia egyik legkiválóbb rendezvénye és a lehető legjobb szívvel támogatja, hogy a ne csak a csabai kolbász, hanem a Csabai Kolbászfesztivál is hungarikum legyen. Végül egy érzékletes adattal szolgált, tavaly hazánkból 18 113 tonna kolbászt exportáltak, tehát az élelmiszeripar ezen ága az egész országban és az egész világot nézve kimagaslót nyújt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában