elismerés

2018.10.19. 19:30

Három Békés megyei önkormányzat kapott családbarát címet

Három Békés megyei önkormányzat, Békéscsaba, Orosháza és Újkígyós vett át Családbarát Önkormányzat díjat a Nagycsaládosok Országos Egyesületétől (NOE) pénteken Budapesten.

N.-L. V.

A három év után megújult, nemzetközi sztenderdeket figyelembe vevő civil elismerésre idén 44 magyarországi település önkormányzata adta be pályamunkáját. A díjátadó nemzetközi jógyakorlatok megismerésére is lehetőséget nyújtott, ugyanis vendégül látták Luciano Malfert, a trentói Agenzia per la Famiglia vezérigazgatóját, aki bemutatta a kimagasló olasz családbarát kezdeményezést.

– A NOE 2006. július 11-én, a Népesedés Világnapján a pozitív példák megerősítése céljával adta át első alkalommal a Családbarát Önkormányzat díjat. Ahogy akkor, ma is azt gondoljuk, hogy a Magyarországot és egész Európát érintő demográfiai helyzet miatt

kiemelkedően fontos minden olyan program, szándék, intézkedés, ami a családok biztonságérzetét növeli, annak érdekében, hogy merjenek gyermekeket vállalni. Sok mindent lehet tenni a családok érdekében, ha igazán fontos a település vezetőinek az ott élő családok sorsa, jól-léte. Gyakran nem is csak anyagiakról, mindössze szervezési kérdésekről, odafigyelésről van szó. És persze arról is, hogy a település vezetése ne hivatalként, hatóságként, hanem ténylegesen a települést szolgáló testületként tevékenykedjen. Érezhető legyen, hogy az önkormányzat nem csupán szavakban vagy a törvények minimális szintű teljesítésével, hanem

ezeken túlmenően is értékeli a gyermeket nevelő családokat, érdemi lépéseket is kész megtenni a település adottságaihoz és lehetőségeihez mérten – fogalmazott tájékoztatójában az egyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában