Verseny

2018.02.25. 12:15

Harmincadszor rendezték meg a helyesírási versenyt Gyulán

Harmincadik alkalommal rendezték meg az Implom József Helyesírási Versenyt az elmúlt napokban Gyulán.

P. G.

A fürdővárosi Erkel Ferenc Gimnázium által szervezett megmérettetésre ezúttal is népes, egyben rendkívül erős mezőny gyűlt össze. Szűcs Levente, a házigazda intézmény igazgatója lapunknak elmondta, összesen száztizennégy diák mérette meg magát. A hazánk valamennyi megyéjéből, illetve Budapestről érkező tanulók mellett a határon túli, felvidéki, kárpátaljai, erdélyi és délvidéki fiatalok egyaránt „rajthoz álltak” a versengésen. Így gyakorlatilag egy Kárpát-medencét felölelő viadalról beszélhetünk.

A versenyzők két feladatban adtak számot tudásukról a kihívásom. Egyrészt tollbamondás, másrészt egy feladatlap kitöltése várt rájuk. Prof. dr. Nagy János, a zsűri elnöke a záróünnepségen érdekességként kiemelte, hogy amíg korábban elsősorban a tollbamondás döntött a végső eredményekről, idén elsősorban a feladatlapok kitöltésében született különböző eredmények határozták meg a sorrendet.

Mint megtudtuk, a mezőny erősségére jellemző, hogy a versenyzők több mint hatvan százaléka ért el 80 százalék feletti eredményt, ami az egyáltalán nem könnyű feladatokat látva, igen jónak számít. Nyerni szinte csak majdnem hibátlan eredménnyel lehetett. Négy kategóriában, a gimnáziumok, a szakgimnáziumok, a szakközépiskolák és a határon túli tanulók között hirdettek győztest.

Kiegészítő programként a pedagógusok számos előadáson vehettek részt, amelyek hasznos információkkal szolgáltak az oktatásban dolgozó szakemberek számára. Még a rendezvény egyik nyitóakkordjaként dr. Nagy János mutatta be a jubileum alkalmából született Harminc év a magyar helyesírásért elnevezésű könyvet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában