bajnokság

2018.05.21. 16:52

Gyomaendrődön mutatták meg tehetségüket az ország mazsorettesei

Tizenhat településről több mint 330 mazsorett érkezett vezetőkkel, edzőkkel, asszisztensekkel és szülőkkel együtt Gyomaendrődre, ahol 12 év után a Magyar Majorette Szövetség és a Gyomaendrődi Színfolt Mazsorett Táncegyüttes szervezésében, Hunya Jolán vezetésével a pünkösdi hosszú hétvégén rendezték meg a XVIII. Magyar Mazsorett Bajnokságot.

B. A.

A csapatok teljes pompában, ki zászlóval, ki botokkal, ki pomponokkal állt a közönség és az ítészek elé. A tét komoly volt, hiszen a verseny első három helyezettje kvalifikálhat az IAM Európa Bajnokságra, amelyet augusztus végén Horvátországban rendez­nek meg. A bajnokság első napján a menettánc-megmérettetés a város Fő útján zajlott, míg a színpadi versenyszám a jó hangulattal is megtelt Varga Lajos Sportcsarnokban folytatódott.

A Geisztné Gogolák Éva nemzetközi bíró vezette héttagú zsűri döntése alapján a botos szenior kategóriában a szendrői Százszorszép Majorette Csoport vitte el a pálmát. Pompom kadett kategóriában a Gyáli Tűzmadarak Mazsorett Csoportja állhatott a dobogó legfelső fokára, míg zászlós szenior kategóriában a Miskolci Mazsorett Egyesület lányai lettek magyar bajnokok. Tradicionális botos szenior kategóriában arany minősítést érdemelt a házigazda Gyomaendrődi Színfolt Mazsorett Táncegyüttes csapata. A magyar bajnoki címmel rendelkező csapatok nyár végén Opátijában képviselhetik hazánkat az Európa Bajnokságon.

A szerző felvétele

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában