villámcsődület

2018.04.24. 18:09

Flashmobbal hívták fel a figyelmet az aranyóra fontosságára

Jótékonysági flashobbal hívták fel a figyelmet az aranyóra fontosságára kedd délután a Csaba Center aulájában.

N.-L. V.

A Békés Születés(é)ért Támogatókör és a Másállapotot a szülészetben! mozgalom által szervezett rendezvényre egy AnyaBaba tánccal készültek az édesanyák, valamint textilpelenkákat, flanelkendőket (moltonkendőt) és pénzadományt is gyűjtöttek a békéscsabai Dr. Réthy Pál Tagkórház Szülészeti Osztályának a közelgő anyák napja alkalmából.

– Aranyóra alatt a megszületést követő első órákat értjük, amelyet optimális esetben minden anya és baba zavartalan, megszakítás nélküli bőr-bőrkontaktusban együtt tölt. A rendezvényen olyan olyan támogatók voltak jelen, akik úgy gondolják, hogy az aranyóra biztosítása kiemelten fontos – árulta el Mátyusné Gálik Zsuzsanna szervező.

– A rendezvényünkön összegyűlt adományt május elején adjuk át ünnepélyesen a szülészeti osztálynak. A puha kendők, textilpelenkák a kisbabák édesanyjuk mellkasán való betakarására szolgálnak majd, komfortosabbá téve az első, rendkívül érzékeny perceket, órákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában