fennakadás

2018.04.18. 17:05

Felújítás miatt szerelték le a jelzőlámpákat

Leszerelték a jelzőlámpákat Békéscsabán, a Szabolcs és a Szerdahelyi utca kereszteződésében, ez pedig a reggeli és délutáni csúcsforgalom idején jelentős fennakadásokat okoz.

L.B.

Leszerelték a jelzőlámpákat Békéscsabán, a Szabolcs és a Szerdahelyi utca kereszteződésében, ez pedig a reggeli és délutáni csúcsforgalom idején jelentős fennakadásokat okoz – jelezte lapunknak több olvasó, mint ahogy a Facebook közösségi portálon szintén többen érdeklődtek, hogy mi történik a forgalmas csomópontban.

A közútkezelőnél azt mondták, hogy a Szerdahelyi és a Szabolcs utcák kereszteződésében lévő forgalomirányító jelzőberendezés tulajdonosa Békéscsaba önkormányzata, amit megerősítettek a városházán, hozzáfűzve, hogy a város üzemeltető is.

A jelzőlámpák felújítását tavaly év végén rendelte meg az önkormányzat – részletezték a városüzemeltetési osztályon. Tehát egy tervezett korszerűsítés kezdődött meg, amit a szerződésben rögzítettek szerint a hónap végéig, tehát április 30-áig kell befejeznie a kivitelezéssel megbízott Forg-Tech Kft.-nek. A felújítás részben vagy teljes egészben érinti a kábeleket, a jelzőfejeket, a tartószerkezetek rögzítőelemeit, a beruházás bekerülési költsége mintegy 7,8 millió forint.

Fotó: Lehoczky Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában