áramszünet

2018.03.18. 21:19

Feltérképeztük a sötétségbe borult Dévaványát

Békés megye több településén szünetel az áramszolgáltatás üzemzavar miatt, számos helyen melegedőt nyitottak vasárnap este a lakók számára.

V. E.

Dévaványán vasárnap 0 óra 30 perc körül ment el az áram. Három felől kapja a település az áramszolgáltatást: Mezőtúr, Túkeve és Füzesgyarmat felől. Jelenleg mind a három szakaszon vezetékszakadások és oszloptörések vannak – mondta el lapunknak Valánszki Róbert, Dévaványa polgármestere.

Az E.ON áramszolgáltató folyamatosan dolgozik a hibák kijavításán, de a külterületen, szántásokon a csapadékos idő miatt nem tudnak megfelelően haladni a munkagépekkel, így még nem tudni, mikor lesz újra áram. A vezeték szakadások az ónos eső és nagy erejű szél miatt következtek be – számolt be lapunknak a polgármester.

Valánszki Róbert elmondta továbbá, hogy 18 órától melegedőt nyitottak Dévaványán a rászorulóknak a Dévaványai Általános Művelődési Központban, ahol ha szükséges, meleg ételt is biztosítanak. Ezt a lehetőséget néhányan már igénybe is vették, főleg melegedés céljából. Hétfő reggeltől pedig az intézményeikben – iskolában, óvodában és idősek otthonában – aggregátorokkal tudnak majd fűtést és világítást biztosítani.

Katona Istvánné, dévaványai lakos elmondta, családjával szerencsés helyzetben vannak, mert gázzal fűtenek és főznek is. A világítást pedig gyertyákkal, zseblámpákkal helyettesítik.

A melegedőt elsőként kihasználó – a neve elhallgatását kérő – dévaványai hölgy elmondta, ő árammal fűt és világít is, így amióta elment az áram a lakása teljesen kihűlt, ezért néhány órányi átmelegedésre tért be a művelődési házba. Amikor hazamegy jól felöltözve és több takaróval igyekszik majd átvészelni az éjszakát.

Fotók: Imre György

Baloghné Berényi Erzsébet, a Dévaványai Általános Művelődési Központ vezetője arról tájékoztatta lapunkat, hogy a náluk nyitott melegedő reggelig várja a rászorulókat. Itt aggregátorral fűtenek és világítanak is.

Vargáné Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője megkeresésünkre elmondta, hogy Bucsán, Dévaványán, Ecsegfalván, Kertészszigeten, Nagylaposon, Füzesgyarmaton és Szeghalmon egész éjszaka folyamatos rendőri jelenlétet biztosítanak. Ennek célja a közbiztonság fenntartása, a bűncselekmények megelőzése és a helyiek segítése.

Az időjárás okozta áramszünetről az alábbi cikkeinkben írtunk:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában