szurkolás

2018.03.16. 19:00

Felavatták a veszprémi kézilabdások kétegyházi rajongói klubját

Pirosba öltözött Kétegyházán a Hajrá, Veszprém! rajongói klub. Radnóti László, a bakonyi kézilabdacsapat kétegyházi fanatikus szurkolója egy olyan színvonalas létesítményt hozott létre, amire még a 400 kilométerről, a BL-várományos kézilabdacsapat anyavárosából érkező drukkerek is csettintettek. Kalcsó Istvánné, a település polgármestere a péntek délutáni avatáson kiemelte, jó példát mutatott ezzel Radnóti László.

Nyemcsok László

A Hajrá, Veszprém! megtette hatását. Ez a felirat fogadja a Kétegyházára érkezőt a mezőgazdasági szakgimnáziummal szemben. Radnóti László rajong a veszprémi kézilabda­csapatért, és bérletesként nemcsak a hazai meccseiken szurkol, hanem a külföldi Bajnokok Ligája-mérkőzésekre is elkíséri a csapatot. Nemrégiben rajongói klubot nyitott, ezernyi ereklyével.

A hivatalos átadás pénteken délután volt, és erre érkeztek a Veszprémi Szurkolói Egyesület tagjai is. Gyurákovics István, az egyesület vezetője elmondta, egy ilyen klub bárhol az országban megállná a helyét.

– Ha már a vécékefe is piros – mint szinte minden az igényesen kialakított klubban – akkor nagy Veszprém-rajongóval van dolgunk – hangsúlyozta Gyurákovics István. Aztán elbeszélgettek a szurkolók arról, ki, hol ül majd a kézilabda Bajnokok Ligája, vagyis a Final Four négyes döntőjén. Mert természetesen a családdal együtt megvan a jegyük Kölnbe. Kérdés nem férhet ahhoz, hogy a Veszprém – ahogy szurkolóik még most is mondják, az Építők – benne legyen a legjobbak között.

Gyurákovics István elmondta, ahogy ezt a rajongói klubot Radnóti létrehozta, versbe kellene foglalni, mert ez egy igazi Radnóti.

A pénteki avatásra Békéscsabáról – hasonlóan a megye több településéhez – érkeztek Veszprém-szurkolók. A Belanka testvérek, Ágnes és Klára elmondták, ha tehetik, minden meccsen ott vannak, de aztán rámutattak Félix Attilára, aki szinte már ,,örök bérletes”.

– Egy-egy Veszprém-meccs ünnep, ez egy nagy család, a szurkolók is összekovácsolódtak az évek során, rengeteg barátság köttetett a Hajrá Veszprém! zászlaja alatt – mondta Attila. Kitért arra, a csabai, megyei sportért is odavannak, örülnek például a röplabdás lányok sikereinek.

Radnóti László arról beszélt, még az Építők-időben kezdődött a szerelem a Veszprém kézilabda-együttesével. Ez aztán a Bajnokok Ligája időszakában kiteljesedett, nincs olyan fontos meccs, amit nélküle rendeznének.

– Amatőrként kézilabdáztam, sportrajongóként pedig legalább 30 éve követem a tévében a sportközvetítéseket. A Veszprém jött be már a legelején, és hűséges maradtam a csapathoz jóban-rosszban – ecsetelte. – Új dimenziót jelentett, amikor 2008-ban megnyílt a Veszprém Aréna, az ottani hangulat nem hasonlítható össze semmivel.

László külföldre is elkíséri az együttest, és ilyenkor, valamint a hazai meccseken is zászlókat, sálakat, mezeket cserélnek az ellenfelek drukkereivel. A kétegyházi rajongói klub falát a rengeteg fotó mellett ezek is díszítik.

A klubhelyiségben szívesen tartanak családi, baráti rendezvényeket, és ezek alkalmával mindenki egy kicsit többet tudhat meg a Veszprém kézilabdacsapatáról. Remélik, hogy a Veszprém legyőzi a dán bajnokot, aztán jöhet valószínűleg a Nantes, majd a Final Four.

Kalcsó Istvánné kiemelte, büszke Radnóti Lászlóra és az általa létrehozott szurkolói klubra. Ezzel jó példát mutat a fiataloknak. Ha tehetségesek, kitartóak, olyan magas szintre juthatnak, mint a Veszprém világhírű kézilabdásai.

fotók: Imre György

Boldoggá tette a nagy nap

A szurkolói klub avatásán Göbölös Andrea sporthoz kapcsolódó versét mondta el dr. Rákócziné Trippon Emese, Kétegyháza alpolgármestere. A rendezvényen a kétegyházi képviselő-testület több tagja is részt vett, többek között Csumpilla Csaba, a sportbizottság elnöke. Radnóti László, a Hajrá, Veszprém klub vezetője kiemelte, sokáig nem hitte, hogy eljön ez a nap, de hogy eljött, az nagyon boldoggá teszi szurkolótársaival együtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában