vadászszövetség

2018.04.24. 18:20

A vaddisznó tíz vagy akár húsz évre is eltűnhet, mint vadászható állat

A Békés megyei Vadászszövetség és az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) Békés megyei Területi Szervezete közös küldöttközgyűlést tartott, kedden délután.

B. O.

A küldöttek a napirendi pontokban meghatározott 2017-es beszámolókat, valamint a vadászszövetség és a megyei vadászkamara idei költségvetési tervét is ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadták el.

A gyűlésen bejelentették az idei megyei vadásznapot, amelyet augusztus 25-én rendeznek meg Gyomaendrődön a gyomai ligetben. Mindezek mellett a küldöttek tagfelvételről is döntöttek: egyhangúlag támogatták a lökösházi Viharsarki Vadvilág Vadásztársaság csatlakozását a szövetséghez.

A közgyűlés előtt az OMVK Békés megyei Területi Szervezete és a Békés megyei Vadászszövetség elnöke elmondta, a tervek közt szerepel a békéscsabai fegyverjavító műhely felújítása és modernizálása is. Hrabovszki János hozzátette, szeretnék, hogy a nagyságrendileg háromezer megyei vadásznak legyen egy modern műhelye, és fegyvermestere is, itt helyben.

A gyűlésen elhangzott, két hete hivatalosan még sertéspestis mentes volt az ország, kedden azonban találtak egy fertőzött vaddisznót, Heves megyében. Az elnök a korábban gazdag fogolyállomány eltűnéséhez hasonlította a problémát. Úgy fogalmazott, ennek következtében esetlegesen a vaddisznó tíz vagy akár húsz évre is eltűnhet, mint vadászható állat. Ez pedig a vadászatban, és a vadgazdálkodásban is egy új időszakot jelent az ágazatban érintettek számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában