Kamut

2018.09.24. 15:51

Elismerték dr. Böő István állatorvos munkásságát

A tizenötödik jubileumi falunapot rendezték pénteken és szombaton Kamuton. Az eseménysorozat nyitónapján sporttalálkozót szerveztek, illetve átadták a felújított sportöltözőt is.

P. G.

Pénteken délután a nyugdíjas és aktív önkormányzati dolgozók harmadik találkozóját hívták életre, majd Szelekovszky László tartott előadást a békési kunhalmokról. Kora este a Kemény Gitár Klub, majd a Hidvégi Band szórakoztatta közönséget. Az est a Jamp Rock Band Együttes koncertjével zárult.

Szombaton az 1951. június 16. és 1953. augusztus 31. között Budapestről Kamutra kitelepített ötvennyolc családra és az őket befogadó kamuti emberekre emlékeztek a művelődési háznál található emléktáblánál. Beszédet mondott dr. Csizmadia Béla, majd Kovács Péter celebrált istentiszteletet.

Szombaton emellett a hagyományoknak megfelelően főzőversenyt is rendeztek, amelynek díjait Balog Imréné polgármester és Hegedűs László jegyző adta át. Az első helyet a G-Beton csapata érdemelte ki, második lett a Fekete család, míg a harmadik helyen a Kamut-Békéscsaba vegyes csapat végzett.

Átadták a Kamut Községért kitüntetést, amelyet ebben az évben kiemelkedő munkája, szorgalma és elhivatottsága elismeréseként dr. Böő István állatorvosnak adományozta a képviselő-testület.

A polgármester köszöntötte Földesi Istvánnét, aki számára 50 éven át kifejtette tanári munkájáért nemrég aranyoklevelet adományozott a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kara.

Raffay Györgyné szombaton Szarvason, az Állami Tanítóképző Intézet jogutód intézményében, a Gál Ferenc Főiskolán vette gyémántoklevelét. A kiváló pedagógust ugyancsak köszöntötték, ahogy a legidősebb és legfiatalabb kamuti polgárokat. Sok szórakoztató program is várta a látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában