beruházás

2019.02.11. 09:03

Édesipari üzem létesülhet Békésen

Egy pályázati támogatás segítségével megvalósuló beruházást tervező, jelenleg működő cég számára értékesít egy újabb, több mint hatezer négyzetméteres területet a békési önkormányzat – döntött legutóbbi ülésén a képviselő-testület.

P. G.

Az előterjesztés tárgyalása során Izsó Gábor polgármester elmondta, tavaly decemberben érkezett meg a Prevail Co. Kft. kérelme a város kizárólagos tulajdonát képező 6040 négyzetméter nagyságú, oncsai iparterületen található ingatlan megvásárlására. Korábban egy nagyobb terület eladásáról is határozott a grémium.

A kérelmező az általa megvásárolt területeken az Élelmiszeripari komplex beruházások támogatása kombinált hiteltermékkel elnevezésű pályázat keretében ötezer négyzetméter alapterületű édesipari üzem létrehozását tervezi, melynek megvalósulása során 60–70 munkavállaló foglalkoztatását tudná biztosítani.

Izsó Gábor polgármester /Fotó: Kiss Zoltán/

A kérelmező leírja, a korábban benyújtott pályázat pozitív elbírálásban részesült, a pályázat során megvalósítani kívánt édesipari üzem elhelyezéséhez szeretné megvásárolni a területet. A kérelmező által felajánlott vételi ár 2 millió 114 ezer forint. A helyi vagyonrendelet alapján a forgalomképes vagyontárgyak esetén a képviselő-testület minősített többséggel dönt az értékesíteni kívánt vagyontárgyak köréről, az értékesítés módjáról és a szerződés lényeges elemeiről.

Az ingatlan az üzleti vagyonelem részét képezi, a grémium döntésétől függően értékesíthető. Az ingatlan értékbecslését egy szakértő cég végezte el. Az értékbecslés alapján a megállapított forgalmi érték 2 millió forint.

A testület ezt követően, január végi ülésén határozott arról, hogy az említett, 2 millió 114 ezer forint ellenében értékesíti a 6040 négyzetméteres ingatlant is a kft. számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában