megbetegedtek

2019.04.21. 11:07

Döghúst ehettek Kötegyánban, lépfenére gyanakodnak

Lépfenére gyanakodnak Kötegyánban, miután többen döghúst ehettek.

Kötegyánban több változat is napvilágot látott, hogy miként, de az biztos, hogy néhányan döghúshoz jutottak, amiből fogyasztottak is. A helyi információk szerint lépfene miatt volt szükség ezt követően intézkedésekre, az állategészségügyi és a népegészségügyi hatóság időben reagált a történtekre, a kötegyániak tudomása szerint ketten kerültek kórházba.

A rendőrségnél azt mondták, hogy az állategészségügyi hatóság jelzése alapján a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya április 17-én, szerdán rossz minőségű termék forgalomba hozatala bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást. Hozzátették: a jelenleg rendelkezésre álló információk szerint Kötegyánban feldolgoztak egy elpusztult szarvasmarhát, aminek húsából többen fogyasztottak. Az állatot feldolgozó nő és férfi megbetegedtek. A büntetőeljárás a szakhatóságok közreműködésével folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában