galériával

2018.09.22. 15:15

Díszdiplomákat adtak át a szarvasi Ótemplomban

Szombaton délelőtt díszdiplomákat adtak át a Gál Ferenc Főiskola Pedagógia Karán végzettek számára a szarvasi Evangélikus Ótemplomban.

Busi Ottó

A himnusz után dr. Lipcsei Imre dékán nyitotta meg a diplomaátadót, és mutatta be a jelenlévőknek az iskola, a megye, valamint a város képviselőit. Ezután a gyakorlóintézmény óvódásainak verse következett, majd ismét dr. Lipcsei Imre szólt a megjelentekhez.

A dékán ünnepi beszédében úgy fogalmazott, örömére szolgál, hogy az intézmény a Szeged-Csanádi egyházmegye által fenntartott Gál Ferenc Főiskola védőszárnyai alá került. Ez ugyanis szavaival élve biztos, stabil jövőképet jelent.

– Egy pedagógus, örök kihívásként arra teszi az életét, hogy mások emberré válásának küzdelmes lépcsőfokainál méltó módon, azaz mesterként helyt tudjon állni, arra biztatva tanítványait, hogy e lépcsőfokok megtétele a saját, és egész közösségük jövőjét szolgálja. Biztatva és serkentve őket arra, hogy a tanítványok is később mesterré válhassanak – mondta el dr. Lipcsei Imre.

A dékán hozzátette, az itt jelenlévő pedagógusok egyenként is több ezer diák számára mutatták meg a helyes utat, mert nemcsak tanítottak, de neveltek is, amivel hozzájárultak ahhoz, hogy a formálódó gyerekekből, nagyszerű felnőtt szülő válhasson.

Végezetül a díszdiplomák átadása következett, melyeket dr. Lipcsei Imre adott át az érintetteknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában