Újkígyós

2018.07.19. 15:01

Az ország különböző pontjairól érkeztek alkotók a művésztelepre

Az ország több pontjáról érkeztek alkotók a harmadik alkalommal meghirdetett újkígyósi művésztáborba, melyet a Művésztanya Alkotóház és a Kígyósi Művész Egyesület szervezett meg.

N.-L. V.

Az alkotók a Mátyás király-emlékévhez kapcsolódva Mátyás és kora témájú műveket készítettek el a 16-án kezdődő, a Kossuth utcán található művésztanyán berendezett táborban.

A rendezvény idei fővédnöke Gera Katalin szobrászművész, aki egyben a tábori munkát is instruálja. A meghívott alkotók között iparművészek, művészeti egyetemek hallgatói és egy-két amatőr kapott helyet.

Fotó: Imre György

Horváth-Gazsó Adrienn művésztanár, a telep vezetője lapunknak elmondta, a reneszánsz stílusban, a mai korba átültetett anyagokat (grafikák, festmények, installációk, animációk, kerámiák, linómetszet, kisplasztikák, ötvösmunkák) első körben augusztus 20-án állítják ki Újkígyóson.

– Az elkészült munkák később is a városé maradnak, így hosszú távon a település egy olyan értékkel fog rendelkezni, melyet állandó és időszaki kiállításon is meg tudunk mutatni – fogalmazott a vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában