Békés

2018.10.21. 11:28

Az elhurcolt németek előtt tisztelegnek az emléktáblával

A kényszermunkára elhurcolt németek tiszteletére avattak emléktáblát szombaton délelőtt Békésen, a Széchenyi téren.

P. G.

A Békés Megyei Németek XXVII. Anyanyelvi és Kulturális Napja alkalmából megtartott megemlékezésen Deákné Domonkos Julianna, a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola igazgatója köszöntötte a megjelenteket és idézte fel a második világháborúhoz kapcsolódó, azt követő eseményeket.

Fotó: Kiss Zoltán

Mucsi András, a Békés megyei közgyűlés társadalmi kapcsolatok bizottságának elnöke hangsúlyozta, rendkívül fontosnak tartja, hogy újabb emlékművet avathatnak, hiszen a történelmet nem szabad elhallgatni, így az elmúlt évszázad borzalmait sem.

– Megyénk a németséggel közös történelmet tudhat magáénak, és nagyon büszkék vagyunk a németség szerepére – hangsúlyozta.

Fotó: Kiss Zoltán

Az emléktáblát Izsó Gábor polgármester és Fehér Vilmosné, a Békési Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke avatta fel. A programon mások mellett részt vett Ritter Imre nemzetiségi országgyűlési képviselő és Mittag Mónika, a Békés Megyei Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke is.

Az emléktábla avatást követően német nyelvű kulturális műsort rendeztek a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában