agrár hölgy

2018.05.20. 15:10

Akár Békés megyei is lehet a Gazdász Szépe

Immáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre a „Gazdász Szépe” választás, ahová a legszebb agrár hölgyek jelentkezését várták a szervezők. Megyénket egyedül a 16 éves orosházi Dalacsi Imola képviseli.

H. D.

– Az őstermelői irodában voltunk éppen édesanyámmal, amikor ott az egyik ügyintéző javasolta, hogy induljak ezen a versenyen – mesélte lapunknak Imola, aki egyedüli Békés megyeiként nevezett be a Gazdász Szépe versenyre.

A fiatal lány családjával Orosháza területén gazdálkodik, fő tevékenységük a dinnyetermesztés, de ezen kívül több kertészeti kultúrával is foglalkoznak, nem csak szabad földön, hanem fóliában is. Imola minden munkafolyamatból kiveszi a részét, sőt kifejezett örömét leli benne.

– A családban visszamenőleg mindenki mezőgazdasággal foglalkozott. Születésem kezdetétől mindig kint voltam szüleimmel a dinnyeföldön, szinte ott nőttem fel. Mikor még nem tudtam járni körbe kerítettek rekeszekkel és ott játszottam majdnem egész nap. Emlékszem kis csoportos óvodás voltam és már segítettem gurigatni a dinnyéket a teherautóról. Iskolás koromban már besegítettem az ültetésbe, a kapálásba és a dinnyeszedésbe is. Azóta már szinte mindenhez értek. Pár éve többfelé növényt is termesztünk, így megismerhettem azok gondozását is. A piacon is segítek az értékesítésben. A nyári szünetem a dinnyés placcon telik el. Nagyon szeretem csinálni, hiszen ezzel lehetőségem van sok embert megismerni.

– Kissé félve engedtük a benevezésre, mert még nagyon fiatal és féltettük nehogy csalódás érje. De most már minden erőnkkel támogatjuk, nagy szüksége van rá. Már egész pici kora óta ott toporgott körülöttünk. Kezdetben apró feladatokat bíztunk rá, majd ahogy korosodott úgy tanulta meg a nehezét is – árulták el lapunknak Imola szülei.

– Érettségi után szeretnék elvégezni egy mezőgazdasági iskolát, és szeretném folytatni szüleim munkásságát – fejtette ki jövőre vonatkozó terveit a fiatal agrár hölgy.

Imolára még május 25-ig ide kattintva lehet szavazni.

Beküldött fotók

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában