ügyintézés

2018.07.18. 13:47

A százezredik ügyfelet köszöntötték a szarvasi kormányablakban

Az egyablakos ügyintézési rendszer bevezetése óta először járt kormányablakban Köteles Józsefné Eszter és rögtön 100 ezredik ügyfélként debütált a szarvasi hivatalban, ahol szerda délelőtt Dankó Béla országgyűlési képviselő egy csokor virággal, dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott egy doboz bonbonnal, míg Gaál Roland, a Szarvasi Járási Hivatal vezetője egy emléklappal, továbbá mindhárman kedves szavakkal köszöntötték a megilletődött asszonyt.

Balázs Anett

Fotó: Babák Zoltán

Köteles Józsefné Eszter lejárt személyazonosító igazolványát ment megújíttatni és meg sem fordult a fejében, hogy ilyen meglepetésben lesz része. A 72 éves szarvasi asszony elmondta, nem kellett sokat várnia, míg sorra került, az ügyintéző is kedves volt vele és nagyon tetszik neki az igényes, modern módon kialakított kormányablak, ahová mint mondta, ez ügyben többé már nem is kell eljönnie, hiszen, mint 65 év felettinek, határidő nélküli érvényességi idejű személyazonosító okmány jár.

Fotó: Babák Zoltán

Dankó Béla arra hívta fel a figyelmet, hogy az évről-évre folyamatosan emelkedő ügyfélszám azt mutatja, az emberek megszokták és a visszajelzések alapján eredményesen tudnak eljárni a kormányablakokban. Hozzátette, míg 2013-ban éppen csak 20 ezer ügyfél volt, addig a tavalyi évben már 35 ezer feletti, míg ebben az évben már a 40 ezret is meghaladta az ügyfelek száma a szarvasi hivatalban.

Takács Árpád kiemelte, Békés megyében jelenleg 14 kormányablak működik, amely ez év végén, valamint jövő év elején tovább bővül majd. Decemberben a békéscsabai vasútállomáson nyitnak egy, a szarvasihoz hasonló, nyolc munkaállomásos kormányablakot, továbbá a tervek szerint 2019 év elején Mezőhegyesen nyílik még egy olyan egyedi kormányablak, amely egy integrált hatósági agrárigazgatási központtal bővül majd. Ennek során az oda betérő gazdálkodók, termelők is el tudnak járni az agráriummal kapcsolatos ügyeikben.

Gaál Roland, Köteles Józsefné Eszter, Dankó Róbert és Takács Árpád. Fotó: Babák Zoltán

– Teljes körű ügyintézést próbálunk elérni Békés megyében, amelyek kialakításánál kiemelkedő szempont az ügyfél elégedettség is és amely méréseink alapján itt Szarvason az egyik legjobb. A hivatal vezetőjének és munkatársainak kiváló munkája eredményeként az elmúlt fél évben 100 emberből 92 kiválóra értékelte az itt folyó tevékenységet, ami 92 százalékos ügyfél elégedettséget jelent – hangsúlyozta Takács Árpád.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában