Sarkad

2019.01.22. 06:45

A sofőr nem engedte fel a munkásruhát viselő férfit a buszra

Munkásruhában volt, ezért nem engedték fel a buszra, amikor Sarkadról Gyulára utazott volna, így pedig elkésett a munkából – írta egy 33 éves, sarkadi férfi a Facebook közösségi portálon, majd megosztotta a történetet hírportálunkkal is. A volántársaságnál az okozott kellemetlenségért elnézést kértek.

Licska Balázs

A közelmúltban Sarkadról Gyulára mentem volna munkába, ezért felszálltam a Sarkadról 7 órakor induló, Körösnagyharsány és Békéscsaba között közlekedő járatra – elevenítette fel a történteket a közösségi portálon, majd hírportálunk megkeresésére is a névtelenséget kérő 33 éves, sarkadi férfi.

– Amikor felszálltam, a sofőr közölte, hogy a ruhám nem megfelelő, így pedig nem utazhatok – folytatta. Mint megosztotta, másodállásába igyekezett, kőművesmunkába. Ezért volt rajta munkásruha, ami egyébként tiszta volt, mindössze néhány megszáradt, a mosások után is maradandó festékfolt van rajta. Próbálta mutatni, hogy a festék nem fog, és nem piszkol össze semmit sem.

A férfi elmondása szerint ekkor a sofőr közölte a többi, mintegy 30-40 utassal, hogy addig nem indul tovább, amíg a férfi le nem száll. Állítólag a sofőr azt is mondta: ledobná a buszról a férfit, de nem teheti meg, ezért az utasoknak jelezte, hogy nekik kellene lépni annak érdekében, hogy folytathassák az utat. A férfi szerint megalázták, 30-40 ember előtt valósággal megszégyenítették.

A sofőr addig nem folytatta az utat, amíg a férfi le nem szállt a buszról. Illusztráció: Shutterstock

– Ezzel a sofőrrel korábban is volt problémám, és hangsúlyoznom kell, hogy csak vele, a többi sofőrnél nem tapasztaltam ilyen hozzáállást – ecsetelte a férfi. Kiemelte: megértette volna a problémát, hogy nem szállhat fel munkásruhában, ha az piszkos lett volna, de erről szó nem volt. Megismételte: kinti, kőművesmunkába igyekezett, és hozzáfűzte, azon a helyen nincs lehetősége átöltözni.

A történet végül úgy zárult, hogy leszállt a buszról, és nagyjából fél órát várt a következő járatra, ami elvitte Sarkadról Gyulára. A munkából elkésett, ahol – mint mondta – nem örültek a késésének, de szerencsére megértőek voltak. Hozzátette: egyébként főállásban olyan helyen dolgozik, ahol nagy fokú empátiára van szükség, mindenkihez ugyanolyan kedvesen kell fordulnia.

Elnézést kértek a társaságnál

A Dél-alföldi Közlekedési Központ (DAKK) Zrt.-nél az esettel kapcsolatban vizsgálatot indítottak. Hangsúlyozták: valamennyi munkatársukkal szemben alapvető elvárás az utasorientált, készséges, szabályok szerinti munkavégzés. Sajnálatukat fejezték ki a történtek miatt, a kellemetlenségért az utas szíves elnézését kérték. A DAKK Zrt. oldalán olvasható az üzletszabályzat, az, hogy a szolgáltató mikor tagadhatja meg az utazást, magyarán szállíthatja le az utast a buszról.

Ebben szerepel az is, hogy megtagadható az utazás, ha az utas a ruházatával, poggyászával, magatartásával vagy más módon beszennyezheti a buszt, a többi utas ruházatát, poggyászát.

Akkor is van lehetőség nem felengedni vagy leszállítani az utast, ha az illető bódult vagy ittas; ha botrányosan viselkedik; ha veszélyezteti saját és utastársai testi épségét, egészségét; illetve akkor is, ha nem vált jegyet, nem fizeti meg a pótdíjat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában