pálinka

2018.10.16. 18:04

A németországi közönséget is lenyűgözték a manufaktúra különleges nedűi

A Közönségdíjat érdemelték ki a Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft. termékei a közelmúltban megtartott Düsseldorfi Magyar Napokon – jelentette be az elismeréssel kapcsolatban megtartott keddi sajtótájékoztatón Kónya István alpolgármester és Fabulya Attila, a cég regionális értékesítési vezetője.

Papp Gábor

Az alpolgármester hangsúlyozta, a Gyulai Pálinka Manufaktúra az egyik olyan helyi cég, amely termékeivel messze földön népszerűsíti a várost, elviszi Gyula jó hírét, erősíti a gyulai brandet.

Fabulya Attila, Kónya István és Rapport Miklós számolt be a sikerekről Fotó: Kiss Zoltán

Fabulya Attila elmondta, a hazánk düsseldorfi főkonzulátusa által szervezett Magyar Napokon több mint negyven kiállító mutatta be Magyarország gasztronómiai különlegességeit a kürtős kalácstól a gulyáson át a vecsési káposztáig. A Gyulai Pálinka Manufaktúrát az Agrárminisztérium Hungarikum Főosztálya kérte fel a részvételre, így hazánkból egyedüliként a cég képviselte a pálinkát az eseményen. A bemutatkozás pedig olyan jól sikerült, hogy a négynapos rendezvénysorozat különdíját a Gyulai Pálinka Manufaktúra termékei érdemelték ki, sőt, már kereskedelmi kapcsolatok is kialakultak németországi partnerekkel.

Ugyancsak jelentős elismerés, hogy az International Chocolate Awards versenyen, a kelet-európai termékek között a dunaújvárosi Cso-Kiss Manufaktúra Gyulai Vadbodza Bonbonja aranyérmet nyert el. A különlegesség gyulai vadbodza pálinkával készül. A krémes ganache harmonikusan kíséri a szájban szétolvadó ízeket a tejcsokoládé édességével és a pálinka gyümölcsösségével.

Fabulya Attila emlékeztetett arra, hogy idén Békés megye pálinkája, a Gyulai Pálinka Manufaktúra vadcseresznye pálinkája lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában