2025.06.06. 09:33
A gasztronómia a mindene – stúdiónk vendége Szeidler Zsolt mesterszakács
Stúdiónk vendége Szeidler Zsolt Békés vármegyei mesterszakács volt, aki a minap vehette át a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség egyik legrangosabb kitüntetését, a Gasztronómiáért Érdemérmet és oklevelet 2024-es munkásságáért.
Szeidler Zsolt mesélt arról, mennyi munkával jutott el odáig, hogy tavaly olimpiai aranyérmes legyen a stuttgarti gasztroolimpián. Azóta már Riminiben is sikeresen versenyzett, öregbítve az ország és Békés vármegye hírnevét a világ gasztronómiájában.

Zsolt gyulai származású, ugyanakkor Zsadányban működteti éttermét SZM Bisztró néven. Beszélt arról is, miben más a bisztrókonyha, mint a hagyományos éttermi vendéglátás. Kitért arra, hogy bármerre versenyez a világban, a hazai, ezen belül a Békés vármegyei alapanyagok főszerepet játszanak ételeiben, amiknél egyre inkább az egészséges étkezés felé megy el, bebizonyítva, hogy az egészséges is lehet finom.
Beol podcast
- A floridai hurrikán terelte vissza a tanításhoz a csabai testnevelő tanárt – podcasttal, videóval
- Csurulya Csongor a jövőre készül: vendégünk a Gálfy Gyűrű-díjas színművész
- Békéscsaba, a kerékpáros város: vendégünk Opauszki Zoltán
- Anya- és csecsemővédelem, a legmagasabb színvonalon – podcast
- Jelentősen fejlődött a pszichiátriai ellátás – podcast