Beol podcast

2025.06.06. 09:33

A gasztronómia a mindene – stúdiónk vendége Szeidler Zsolt mesterszakács

Stúdiónk vendége Szeidler Zsolt Békés vármegyei mesterszakács volt, aki a minap vehette át a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség egyik legrangosabb kitüntetését, a Gasztronómiáért Érdemérmet és oklevelet 2024-es munkásságáért.

Szeidler Zsolt mesélt arról, mennyi munkával jutott el odáig, hogy tavaly olimpiai aranyérmes legyen a stuttgarti gasztroolimpián. Azóta már Riminiben is sikeresen versenyzett, öregbítve az ország és Békés vármegye hírnevét a világ gasztronómiájában.

szeidler zsolt, gasztronómia, podcast
Szeidler Zsolt átvehette a Gasztronómiáért Érdemérmet  Fotó: Licska Balázs

Zsolt gyulai származású, ugyanakkor Zsadányban működteti éttermét SZM Bisztró néven. Beszélt arról is, miben más a bisztrókonyha, mint a hagyományos éttermi vendéglátás. Kitért arra, hogy bármerre versenyez a világban, a hazai, ezen belül a Békés vármegyei alapanyagok főszerepet játszanak ételeiben, amiknél egyre inkább az egészséges étkezés felé megy el, bebizonyítva, hogy az egészséges is lehet finom.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában