2025.05.10. 20:10
Nem szokványos hús került az asztalra, Prohászka Béla ennek is a mestere
Egy nem mindennapi alapanyagból készült menüsorral lepte meg a közönséget Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács Vas vármegyében.
Igazi különlegességekkel rukkolt elő Prohászka Béla, a békéscsabai Venesz-díjas mesterszakács, aki nem mindennapi alapanyagból állította össze menüsorát egy hegyháthodászi vadgasztronómiai programon. A látványkonyha főszereplője most a hódhús volt, amelyből pörkölt, ragu és más ínyenc fogások készültek, a részletekről a Vaol.hu számolt be.

A rendezvény célja az volt, hogy a kevéssé ismert húsfajták is helyet kapjanak a magyar gasztronómiában. A helyszínen készült ételekhez Prohászka Béla a hagyományos és modern technológiákat ötvözve nyúlt – ezzel is bizonyítva: a különleges alapanyag is lehet finom, ha jó kézbe kerül.
Az eseményen a látogatók nemcsak kóstolhattak, de tanulhattak is a hódhús felhasználásáról, és sokan vittek magukkal új ízek iránti nyitottságot.