Gasztronómiai program

2025.05.10. 20:10

Nem szokványos hús került az asztalra, Prohászka Béla ennek is a mestere

Egy nem mindennapi alapanyagból készült menüsorral lepte meg a közönséget Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács Vas vármegyében.

Igazi különlegességekkel rukkolt elő Prohászka Béla, a békéscsabai Venesz-díjas mesterszakács, aki nem mindennapi alapanyagból állította össze menüsorát egy hegyháthodászi vadgasztronómiai programon. A látványkonyha főszereplője most a hódhús volt, amelyből pörkölt, ragu és más ínyenc fogások készültek, a részletekről a Vaol.hu számolt be.

© Cseh Gábor
Prohászka Béla nem először nyúlt ehhez az alapanyaghoz, visszatérő vendég a hegyháthodászi fesztiválon. Fotó: Cseh Gábor/MW-archív

A rendezvény célja az volt, hogy a kevéssé ismert húsfajták is helyet kapjanak a magyar gasztronómiában. A helyszínen készült ételekhez Prohászka Béla a hagyományos és modern technológiákat ötvözve nyúlt – ezzel is bizonyítva: a különleges alapanyag is lehet finom, ha jó kézbe kerül.

Az eseményen a látogatók nemcsak kóstolhattak, de tanulhattak is a hódhús felhasználásáról, és sokan vittek magukkal új ízek iránti nyitottságot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában