Ételcsodák

2025.03.21. 20:33

A világ másik végén bukkantak fel ezek a magyar ételek

Ho Si Minh-városban és Vietnám fővárosában, Hanoiban is magyar ízekkel lepte meg egy rangos fogadás vendégeit Prohászka Béla Békés vármegyei mesterszakács, Mucsi Balázs, a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) főigazgatója, Szamosi Márk cukrász és a BSZC szakoktatói, tanulói. Hungarikum gulyásleves is került az asztalokra.

Ho Si Minh-város főkonzulátusa Lehőcz Gábor főkonzul vezetésével a magyar nemzeti ünnep, március 15-e és a 75 éves magyar-vietnami diplomáciai kapcsolatok ünnepe alkalmából tartott rendezvényt, a programnak a Khach Sheraton Saigon Grand Opera adott otthont, és az asztalokról nem hiányzott a gulyásleves sem.

gulyásleves, Vietnám
Prohászka Béla, Mucsi Balázs és a BSZC-s szakoktatók, diákok fel is szolgálták ételeiket Ho Si Minh-városban, gulyásleves is szerepelt az ételsorban
Fotó: Prohászka Béla/Facebook

A csabai és vietnámi szakoktatók és a diákok kölcsönösen tanulnak egymástól

Mucsi Balázs és Prohászka Béla elmondta, a BSZC-nek nagyon jó a kapcsolata vietnámi oktatási intézményekkel, működnek a cserelátogatások, a szakoktatók és a diákok kölcsönösen tanulnak egymástól. A Ho Si-Minh-városban tartott ünnepi fogadáson mintegy 200 vendég vett részt.

A vendégek autentikus magyar konyhában élvezték a gasztronómia csodáit. Fogyaszthattak a hungarikum gulyásleves mellett mangalicasonkát, libamájat Dobos-tortát és aranygaluskát is.

gulyásleves
Mucsi Balázs és Prohászka Béla Hanoiban, a gálavacsorán 
Fotó: Prohászka Béla/Facebook

A gulyásleves Hanoiból sem hiányzott

Ezt követően – szintén a magyar-vietnámi diplomáciai kapcsolatfelvétel 75. évfordulója alkalmából – Hanoiban, a Daewoo szállodában tartott gálaesten szolgálták fel készítményeiket a Békés vármegyeiek.

A rendezvényen Baloghdi Tibor nagykövet mondott köszöntőt. Az eseményt fővendégként megtisztelte jelenlétével Ta Quang Dong, a Kulturális, Sport- és Turisztikai Minisztérium miniszterhelyettese.

desszert, Vietnám, gulyásleves
Szamosi Márk csodálatos desszertekkel rukkolt elő Vietnámban Fotó: 
Fotó: Prohászka Béla/Facebook

 

A klasszikus magyar ételekből és desszertekből álló menüsort Prohászka Béla mesterséf és kollégái eredeti magyar alapanyagok felhasználásával állították össze. Itt sem hiányzott a sonka, a libamáj, a gulyásleves, a Dobos-torta, de készítettek és felszolgáltak Gundel-palacsintát, almáspitét, vargabélest is.

Egyhetes gasztronómiai fesztivál is párosult a rendezvényhez, itt Újházy-tyúkhúslevest, paprikás csirkét, Gundel-bélszíntokányt és makói kacsamájat is fogyaszthattak a résztvevők.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában