Civil szervezetek

2024.06.12. 17:07

Szociális segítők is népszerűsítik a közösségi szolgálatot

A középiskolások számára kötelező közösségi szolgálat kapcsán tartottak egy szakmai megbeszélést az óvodai és iskolai szociális segítők számára szerdán Békéscsabán, Bankó András utcában, a Békés Vármegyei Civil Közösségi Szolgálató Központban. A lényeg, hogy a szakemberek is népszerűsítik majd a közösségi szolgálatot a diákok körében.

Licska Balázs

Herczegné Számel Annamária, a központ intézményvezetője elmondta: egy pilot projekt részeként abban segítenék a diákokat, a szülőket, a középiskolákat, hogy a fiatalok minél hatékonyabban, színesebben és teljesebben végezhessék el a számukra kötelező 50 órás közösségi szolgálatot.

Óvodai és iskolai szociális segítőkkel közösen tartottak szakmai megbeszélést szerdán a Békés Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központban
Fotó: Licska Balázs

Mivel a szociális segítők járnak a középiskolákba is, és kapcsolatban vannak a tanulókkal, úgy gondolták, hogy információval segítik a szakembereket, hogy mely civil szervezetekhez fordulhatnak a közösségi szolgálat kapcsán a diákok.

Ennek érdekében létrehoznak egy felületet a központ honlapján, ahol nemcsak a civil szervezetek elérhetőségei lesznek fenn, hanem az is, hogy a civil szervezet mivel foglalkozik és milyen feladatokat adna a fiataloknak. Emellett egy másik felületen, a Facebookon pedig közzéteszik, ha bármilyen aktuális feladatot tud kínálni a diákoknak egy-egy civil szervezet.

Kiemelte, hogy a civil szervezetek számára ugyancsak tartanak majd megbeszélést, mondhatni képzést, hogy miként érdemes fogadniuk a közösségi szolgálat apropóján a tanulókat. Hiszen, mint hozzátette, a közösségi szolgálat révén sok pluszt kaphatnak a fiatalok, a közösségi szolgálat segíthet a pályaválasztásukban vagy akár egy életre szóló hobbi megtalálásában is.

Varga Éva, a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ igazgatója elmondta: az intézmény kötelékében tizenöt óvodai és iskolai szociális segítő dolgozik. Fontosnak ítélte a Békés Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központtal való együttműködést, és azt is, hogy népszerűsítsék a diákok körében a közösségi szolgálatot, hiszen azt, ami kötelező, nem mindig szeretik a fiatalok.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában