Jóga

2024.06.21. 19:22

Szabadtéri jógára hívnak az orosházi főtérre szombat reggel

Ma, június 21. a jóga nemzetközi napja. A jóga egy életfilozófia, amely eszközeinek segítségével mindenki megtalálhatja a számára hatékony és biztonságos utat az erős test és a nyugodt elme számára. Orosházán szombaton megünneplik e jeles dátumot egy közös, szabadtéri jógával.

Csete Ilona

Forrás: Illusztráció: Shutterstock

A jóga szó hallatán nagyon sokan még manapság is kizárólag a fizikai testgyakorlatokra, az ászanákra gondolnak. A másik véglet, amikor a meditációs ülőhelyzet villan be. Ráadásul mindkét tábornak igaza van és mégis messze vagyunk az igazságtól. A jóga egy életfilozófia, amely eszközeinek segítségével mindenki megtalálhatja a számára hatékony és biztonságos utat az erős test és a nyugodt elme számára.

Mai korunkban a legnagyobb kihívás éppen ezekben rejlik. A mozgásra egyre kevesebb hangsúlyt fektetünk, vagy éppen túlzásokba esünk. Az elme megfegyelmezése pedig szintén hatalmas akadályokba ütközik.

Szombaton, június 22-én, 7 órakor megtapasztalható, hogyan lehet a testet erősíteni, az elmét kordában tartani. 

A gyakorlást tartja: Kovács Henriett hatha jóga oktató, Szász Nelli etka jógaoktató, Rábainé Dani Anikó hatha, női, jógaoktató, női jógaterapeuta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában