Futárszolgálat

2024.06.20. 17:00

Lovas futár szállította ki a csomagokat Gyomaendrődön – videóval

Csütörtökön délelőtt lovas futár kézbesítette a csomagokat a gyomaendrődi lakosoknak. A lovas futár ötletével nem csak meglepetést, de jókedvet is szerettek volna csempészni a mindennapokba.

Dinya Magdolna

Húsz csomagot kézbesítettek lóval a város különböző címeire. Horváth-Farkas Bernadett, a Wolf cégcsoport vállalatfejlesztője elmondta, ez az első alkalom, amikor lovas futár viszi ki házhoz a csomagokat. Ő maga is, több mint húsz éve lovagol, emellett lovakat képzett, valamint lovasokat tanított munkája mellett.

lovas futár, lóháton, csomagok,
Dobák Gergő lovas futárként örömmel pattant lóra és vitte ki a csomagokat Fotó: Beol.hu

Az ötlet abból született, hogy a közelmúltban volt a környezetvédelmi világnap, illetve csütörtökön a társállatok világnapja. E világnapok alkalmából szerették volna felhívni a figyelmet a társállatokra, beleértve a lovakat is. Sok helyen, például lovardákban és tanyákon a lovakat gyakran csak eszközként kezelik, és szeretnék elérni, hogy társként tekintsenek rájuk. Az akció további célja az volt, hogy csökkentsék az ökológiai lábnyomot, mérsékelve a flottában keletkező szén-dioxid kibocsátást, ezáltal is hozzájárulva a környezetvédelemhez.

A lovas futár szeretne hagyományt teremteni

Dobák Gergő futár nem csak hobbi szinten lovagol, ez a szakmája is. Mezőhegyesen végzett a lovasiskolában, így kézenfekvő volt, hogy amikor felmerült az ötlet, hogy lovas vigye ki a csomagokat, őt kérték fel a feladatra. Mivel saját lova is van, gondolkodás nélkül beleegyezett, és szeretné, ha ez az esemény hagyománnyá válna a jövőben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában