Irány Strasbourg

2024.06.12. 15:30

A Táncsics diákjai az Euroscola programban vesznek részt

Az Európai Parlament 2017-től minden tagállamban elindította az Európai Parlament Nagykövet Iskolája programot. Az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium 2019 óta tagja ennek.

Csete Ilona

Az orosháziak 2019 óta az Európai Parlament Nagykövet Iskolája program résztvevői

Forrás: Facebook

Az Európai Parlament Nagykövet Iskolája program célja a fiatalok figyelmének felkeltése Európa és az európai parlamenti demokrácia iránt. A programban részt vevő iskolák diákjai a tanév során különféle iskolán belüli és kívüli programokon keresztül aktív ismereteket szerezhetnek az Európai Unióról. A diákok és a tanárok megismerik az európai polgári szerepvállalás kínálta lehetőségeket és az Európai Parlament szerepét a döntéshozatali folyamatban.

Az Európai Parlament Nagykövet Iskolája programnak Magyarországról 67 középiskola a tagja. A Táncsics gimnázium junior nagykövetei a 12. D osztályból Gellény Eszter, Ficsor Regina, Khaldi Aisa, Nemes Nina, Varga László, a 12. A osztályból Asztalos Erika, a 11. B osztályból Hajdu Laura. Szenior nagyköveteik: Kondor Edith Mária és Seres Erzsébet.

Budapesten, az Európai Unió Házában tartott díjátadó ünnepségen vette át a középiskola az 5 év alatt végzett tevékenységei elismeréseként az oklevelet és az Euroscola programban való részvétel lehetőségét, melyre Strasbourgban kerülhet sor 2024 decemberében a Táncsics 24 tanulójának a részvételével – számolt be Seres Erzsébet a jó hírről.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában