Kormányfői látogatás

2024.05.25. 20:44

Orbán Viktor és Lázár János adta át az új mezőhegyesi sportcsarnokot - galériával, videóval

– A kampány legfontosabb kérdése háború vagy béke, és nincs, ami akkora eséllyel tudna békét teremteni, mint a sport – mondta az MTI tudósítása szerint Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Mezőhegyesen, az új sportcsarnok átadásán. A minden igényt kielégítő modern sportcsarnokot a kormányfő és Lázár János építési és közlekedési miniszter adta át.

Beol.hu

Orbán Viktor hangsúlyozta: céljuk, hogy ha valamit építenek, az a legjobb legyen, és ha valami magyar, az jelentse azt, hogy a legjobb. Ennek példája szerinte az új csarnok is.

Orbán Viktor, Lázár János, sportcsarnok
Lázár János és Orbán Viktor az új mezőhegyesi sportcsarnok lelátóján. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

„Sport nélkül nem fog menni” – szögezte le a miniszterelnök, hozzáfűzve, nehéz rendes emberré nevelni a gyermekeket ebben a megbolondult világban.

Ha a gyerekek nem sportolnak, ha nincsenek közösségben, ha nem tanulnak meg kötelességet teljesíteni, ha nem tanulnak munkát és alázatot, akkor nem fog menni. Ezért ez nem csak egy sportcsarnok, hanem a legnagyobb segítség a szülőknek.

A térségben élők is hasznosíthatják

– A mezőhegyesi fejlesztések azt a célt szolgálják, hogy az itt élők ne érezzék magukat harmadrendű polgárnak a fejlettebb régiókban élőkhöz képest – mondta Lázár János. Az építési és közlekedési miniszter  – aki a Mezőhegyesi Ménesbirtok vagyonkezelő alapítványának, a Jövő Nemzedék Földje Alapítványnak a kuratóriumi elnöke is – úgy fogalmazott: a szakközépiskolát, a kollégiumot és könyvtárat „nem magunknak, hanem maguknak építettük”, azokat nem csak a helyiek, hanem a térségben élők is használhatják. Köszöntő beszéde elején azt mondta, „a mai nap egyetlen fizető vendége itt Orbán Viktor”, majd köszöntötte a helyszínen jelen lévő Mocsai Lajos volt kézilabda szövetségi kapitányt és a Pick Szeged kézilabdacsapat szurkolóit is.

ORBÁN Viktor; LÁZÁR János
Orbán Viktor: sport nélkül nem fog menni. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Hatékonyan hasznosítják a fejlesztéseket

Pap István Tibor polgármester elmondta, a legjobb helyen vannak, hogy bemutassa, mennyit fejlődött az elmúlt nyolc évben a város, mióta az állam elhatározta, hogy visszavásárolja a korábban privatizált ménesbirtokot. Hatalmas forrásokat biztosítottak a géppark, az istállók, a szarvasmarhatelep fejlesztésére, továbbá a szakközépiskolára, a könyvtárra és a sportcsarnokra, amely hatással van az itt élők mindennapjaira is. Fejlesztett az önkormányzat is, mintegy négymilliárd forintnyi támogatásból újították fel a bölcsődét, az óvodát, a köztereket és parkokat, a csapadékvíz-elvezető rendszert. Kétmilliárd forintot meghaladó összegből épült kerékpárút, amely ugyanúgy szolgálja a ménesbirtokon dolgozók javát is. 

– Most az következik, hogy ezeket a fejlesztéseket hatékonyan hasznosítsák, élettel töltsék meg – jelentette ki.

Minden igényt kielégítő sportcsarnokot adtak át

A szombaton átadott sportcsarnok 1350 négyzetméter alapterületű, összes hasznos alapterülete csaknem háromezer négyzetméter. A Ménesbirtok honlapja szerint a létesítményben a hagyományos kézilabda- és kosárlabdapályák mellett többek között edzőterem, elektromos találatjelző gépekkel felszerelt vívópástok, automata önbiztosító rendszerrel ellátott mászófal is helyet kapnak. A mezőhegyesi polgárok is sportolhatnak majd itt, a 350 fős lelátó alkalmassá teszi az épületet rendezvényközpont funkciójának betöltésére. A nettó 3,3 milliárd forintos beruházás kivitelezője a budapesti Build It Mérnökiroda Kft., alvállalkozóként a szintén fővárosi Sta-Tech Kft. volt. A sportcsarnok átadót egy kézilabda gálamérkőzés követte a helyszínen, amelyen magyar kézilabda legendák csaptak össze a mezőhegyesi öregfiúkkal.

ORBÁN Viktor
Mocsai Lajos kézilabda mesteredző, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke és Orbán Viktor. 
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában