Területfejlesztés

2024.02.07. 19:36

Telekgerendáson a közösségi területek fejlesztésén lesz a hangsúly

Közösségi területek fejlesztésére nyújt be pályázatot a telekgerendási önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében – tájékoztatta hírportálunkat Telekgerendás polgármestere, Ránkli Ferenc a képviselő-testület közelmúltban hozott döntéséről.

Dinya Magdolna

Ránkli Ferenc, Telekgerendás polgármestere

Fotó: Dinya Magdolna

A polgármester elmondta, rendkívül örülnek a pályázat lehetőségének, hiszen az hozzávetőlegesen 240 millió forintos támogatást jelent, ami további korszerűsítést tesz lehetővé. 

– A fő hangsúly a közösségi területek fejlesztésén lesz, tekintettel arra, hogy a település utcái és járdái már jó állapotban vannak. A tervek között szerepel egy új játszótér és kondipark létrehozása, melyeket sokan hiányoltak. A pályázat keretében felújítanak játszótéri hintákat, bővítik a színpadot és építenek egy közösségi WC-t. Emellett különböző utcai bútorokat és burkolatokat terveznek, valamint a focipályán az öltöző bővítése is a tervek között szerepel. Ezek a területeket újítanák fel az elkövetkező időszakban, hozzájárulva ezzel a település fejlesztéséhez – tette hozzá.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában