Összefoglaló

2023.11.20. 18:23

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. november 20.

A hétfő sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. november 20-án.

Beol.hu

Zaklatás vétsége miatt az Orosházi Járási Ügyészség vádirata alapján 60 ezer forint pénzbüntetésre ítélt előkészítő ülésén az Orosházi Járásbíróság egy 60 éves, büntetlen előéletű, tótkomlósi nőt, aki féltékenységből háborgatta volt férje új párját.

Az elmúlt öt évben vált tömegessé a jelenléte Magyarországon az invazív címeres poloskáknak – derül ki a 14 ezer kérdőívkitöltő válaszait összesítő felmérésből, amely alapján kirajzolódott az országos poloskatérkép. A Sokk a rovar Facebook közösség poloskatérképéből rávilágít, hogy nincs már olyan térsége az országnak, ahol ne jelentek volna meg ezek a rovarok, amelyeket lakosságarányosan a legnagyobb számban a déli megyékben észlelnek. Az egyik legnagyobb fertőzöttség Békés vármegyét jellemzi. A szakember szerint poloskafronton nincs nagyobb probléma, ellenben a rágcsálókkal komolyak a gondok Békésben.

Összesen 1506 eszközt osztanak ki a napokban a Békéscsabai Tankerületi Központ fenntartásában lévő intézményekben, általános és középiskolákban egyaránt. A kiszállítások a közelmúltban indultak, és december 15-ig minden regisztrált tanuló megkapja a notebookját – ismertették a Békéscsabai Tankerületi Központnál, hozzátéve, hogy a laptopok kiadására egy, a Klebelsberg Központ által megvalósított projekt ad lehetőséget.

Piásan és befüvezve driftelgetett Gyulán a budapesti férfi. Olyan „jól” sikerült a manőver, hogy egy ház falának hajtott a fiatal budapesti férfi.

Sikeres „halas” évet tudhat maga mögött a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége. A KHESZ a Facebook-oldalán külön beszámolóban értékelte az idei esztendő Körösök vízrendszerében elvégzett telepítéseit. A szövetség összesen több mint 200 ezer kiló halat helyezett ki a horgászvizekbe.

A beruházások érintik majd többek között az atlétikai központot, a súlyemelők épületét is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában