Támogatás

2023.10.03. 19:45

Új, korszerű orvosi eszközt kapott a csabai gyermekosztály

Mintegy 760 ezer forint értékű orvosi eszközt adományozott a Kerekes Kft. és a Privát üzletlánc a békéscsabai gyermekosztálynak. Az adományátadót kedden tartották a dr. Réthy Pál Tagkórházban, ahol Ary Tamás pénzügyi igazgató nyújtotta át dr. Becsei László főigazgató főorvosnak a felajánlást jelképező plakettet.

Vásári Erzsébet

Dr. Kolozsi Anita, Kerekes Tibor és dr. Zsilák János közösen mutatták be az eszközöket. Fotó: BÁ

Dr. Zsilák János orvosigazgató az átadón elmondta, a kft. és az üzletlánc immár harmadik alkalommal támogatja kórházuk gyermekosztályát. Hangsúlyozta, az intézményvezetés mindig kiemelt prioritásként kezeli a gyermekek gyógyítását, éppen ezért önerőből is folyamatosan igyekeznek rendszeresen fejleszteni ezen a területen a betegellátást. Azonban a gyermekek tekintetében mondhatni nélkülözhetetlen az a fajta segítség, amelyben jó példával jár el a Kerekes Kft. és a Privát üzletlánc: a vállalkozások rendszeresen támogatják a gyógyító munkát, ezzel emelve annak színvonalát, és növelve a gyógyulófélben lévő gyermekek komfortérzetét.

Kerekes Tibor beszerzési vezető elárulta, partnerségben idén összesen 18 millió 500 ezer forinttal támogatják a működési területükön lévő 8 vármegye kórházának gyermekosztályait. Ebből az összegből a békéscsabai gyermekosztály 761 ezer forintot kap meg. Hozzátette, a kórházzal közösen egyeztettek arról, hogy milyen eszközöket vásárolnak a támogatásból, és örömmel tapasztalja, hogy a hasznos eszközök ismét jó helyre kerültek. Bízik abban, hogy a jövőben is tudják folytatni hagyományukat.

Dr. Kolozsi Anita, a vármegyei kórház gyermekosztályának békéscsabai részlegvezető adjunktusa elmondta, a felajánlott összegből beszereztek többek között egy mobil gyermekágyat, amivel a gyermekeket könnyebben tudják más diagnosztikai osztályokra átvinni a különböző vizsgálatok céljából. Továbbá vásároltak még lázmérőket, ultrahangos gyógyszerporlasztót, egy gyermek mobil wc-t, valamint újszülött pulzoximéterhez kértek csatlakozókat, amelyek nagy segítségükre vannak többek között a koraszülöttek szállításánál akár az épületen belül, akár a gyulai kórházban történő áthelyezésnél.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában