Átszervezik a betegutakat

2023.10.05. 13:44

Az orosházi sebészeti osztályon hétvégenként nem lesz fekvőbeteg-ellátás

Átszervezik az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Sebészet Osztályán a fekvőbeteg szakellátási betegutakat. Ezen a hétvégén már nem lesz fekvőbeteg-ellátás az orosházi intézmény sebészeti osztályán. A betegek hétvégenként a Békés Vármegyei Központi Kórház sebészeti osztályaira kerülnek

Csete Ilona

A változással egyidőben növelik az egynapos sebészeti műtétek számát.

Fotó: MW-illusztráció

Az ellátás folyamatos biztosításának érdekében a betegutakat átmenetileg átszervezik. Mint az intézmény közleményében olvasható, hétköznapokon folyamatosan biztosított a sebészeti fekvő- és járóbetegek napközbeni és ügyeleti ellátása. Azonban péntek 15.30-tól hétfő reggel 7.30-ig a sebészeti fekvőbeteg ellátás szünetel.

A változás nem érinti a sebészeti szakrendelést.

Pénteki napokon a betegeket – amennyiben egészségi állapotuk megengedi – 16 óráig hazabocsátják. Azon esetekben, amikor a betegeknek hétvégén is szükségük van kórházi szakellátásra, akkor áthelyezik őket a Békés Vármegyei Központi Kórház sebészeti osztályaira.

A Békéscsabai Dr. Réthy Pál Tagkórházhoz tartozó települések: Orosháza, Csorvás, Békésszentandrás, Szarvas.

A Gyulai Pándy Kálmán Tagkórházhoz tartozó települések: Battonya, Békéssámson, Csanádapáca, Gerendás, Gádoros, Kardoskút, Kaszaper, Magyarbánhegyes, Medgyesbodzás, Mezőhegyes, Mezőkovácsháza, Nagybánhegyes, Nagyszénás, Pusztaföldvár, Tótkomlós, Végegyháza.

Az orosházi kórházban ezzel egyidőben növelik az egynapos sebészeti műtétek számát.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában