Adventisták

2023.09.21. 10:54

Visszatért Békéscsabára a Bibliai Szabadegyetem

Harminc év után ismét Békéscsabán szervezi meg az Adventista Teológiai Főiskola a Bibliai Szabadegyetemét. A sorozat alig valamivel több mint három évtizedes múltú, tehát a vidéki helyszínek közül az egyik első volt Békéscsaba 1992-1993-ban – mondta el a Beol-nak Simon Csaba, a Hetednapi Adventista Egyház idén 120 éves békéscsabai gyülekezetének lelkipásztora.

Szegfű Katalin

Az első alkalmon, szerdán este, dr. Tokics Imre volt az előadó.

Fotó: Szegfű Katalin

A szabadegyetemet elsősorban a 84 felnőtt, megkeresztelkedett taggal rendelkező csabai adventisták számára szervezik meg, de a szerdánként fél hattól a Csabagyöngye Kulturális Központban megtartott előadásokra bárki ingyenesen ellátogathat. 

Az első alkalmon, szerdán este, dr. Tokics Imre bevezetést adott az Ószövetségbe és a Genezisről, azaz Mózes első könyvéről beszélt. Az előadó az Adventista Teológiai Főiskola egyik alapítója, az Ószövetségi Tanszék vezetője, a zsidó vallástudományok egyik hazai és nemzetközi szaktekintélye, akinek Jeremiás próféta könyvéről írott tanulmányát 83 nyelven mintegy 30 millió példányban adták ki. A Budapestről érkezett előadó a vallásközi párbeszéd egyik élharcosa, aki élvezetes stílusban, nyelvészeti, irodalmi és kultúrtörténeti leágazásokat is érintve tartotta meg előadását a békési megyeszékhelyen. Héber nyelven is idézte a Biblia egyes sorait, ő maga is fordítója az ószövetségi textusoknak. Dr. Tokics Imre azt hangsúlyozta, hogy Biblia Isten szava, jó tanácsokat ad olvasóinak és egy boldogabb, eredményesebb életre segíti őket, ezért érdemes elmélyedni benne. 

A Biblia az európai kultúrában című sorozat a következő szerda estéken egészen december 20-ig folytatódik. Az ószövetségi egyes könyvekről szóló előadásokat teológusok és főiskolai tanárok tartják majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában