TOP Plusz

2023.09.25. 17:29

Parkolókat építenek, kamerákat helyeznek ki Kötegyánban

Több mint 66 millió forintot nyert az önkormányzat a TOP Plusz keretében, hogy különféle fejlesztésekkel élhetőbbé tegyék Kötegyánt – ismertette dr. Hajdu-Szűcs Mária Kornélia polgármester.

Licska Balázs

A beruházás keretében egyrészt parkolókat alakítanak ki: hármat a polgármesteri hivatal előtt, hármat a községháza udvarán, továbbá négyet az óvoda előtt. Másrészt – annak érdekében, hogy erősítsék a közbiztonságot a faluban – térfigyelő kamerarendszert építenek ki. Hat eszközt helyeznek ki a tervek szerint, egyet-egyet a Vasút és Árpád utcák sarkára, a Szabadság utcai játszótérhez, a piachoz, az Öko-parkhoz, valamint kettőt a polgármesteri hivatalhoz.

Harmadrészt azért, hogy megelőzzék a belvíz okozta károkat, a csapadékvizet elvezető rendszereket is fejlesztik, mégpedig a Sarló, a Vasút és a Széles utcákban. A CS1-0 jelű csatornán mederburkolat létesül 235 méteren, míg a CS2-0 jelűn nyílt földmedrű szakasz épül 613 méteren.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában