Kossuth és Gyepsor utca

2023.09.18. 10:47

Megszüntetnék a kátyúkat Kötegyánban

Megújulhat a Kossuth utca egy – a „kisbolt” és a település határát jelző tábla közötti – szakasza Kötegyánban – ismertette dr. Hajdu-Szűcs Mária Kornélia polgármester. A „kisbolt” utáni 335 métert teljes mértékben korszerűsítenék, a fennmaradó részen a kátyúkat szüntetnék meg.

Licska Balázs

A Kossuth utca egy részét teljes mértékben korszerűsítenék – mondta a helyszínen dr. Hajdu-Szűcs Mária Kornélia polgármester

Fotó: Licska Balázs

Hozzátette: a Kossuth utca ezen szakasza jelentős terhelésnek van kitéve, hiszen a mezőgazdasági vállalkozások a gépeikkel ezen keresztül közelítik meg a területeik egy részét. A komoly terhelés sok kátyút eredményez, a problémára végleges megoldást egy nagyobb beruházás jelentene.

Ezért az önkormányzat nemrég egy pályázatot nyújtott be a Magyar Falu Program keretében, összesen 10 millió forintot igényelve a fejlesztésre – folytatta a településvezető. A beruházás egyrészt érintené a Kossuth utcát, másrészt pedig a Gyepsor utca legkritikusabb állapotban lévő 100 méteres szakaszát, ahol teljes szerkezetcserében gondolkodnak. Kiemelte, hogy a Gyepsor utca ezen részén közel húszéves a burkolat, azonban nem akkora forgalomra tervezték, mint amekkorát manapság lebonyolít.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában