Ötmilliót nyertek

2023.09.19. 10:16

Járdát építhetnek Köröstarcsán

Összesen 4 millió 999 ezer forintos támogatást nyert el a köröstarcsai önkormányzat a Magyar Falu Program keretében járdaépítésre – tájékoztatott Facebook oldalán Lipcsei Zoltán.

Papp Gábor

Lipcsei Zoltán: nagy szükség van a szakasz felújítására.

A település polgármestere kiemelte, a projekt keretein belül felújítják a Deák Ferenc utca páratlan oldalán lévő belterületi járdák leromlott műszaki állapotú, illetve nem megfelelő szélességű szakaszait 303 méteren.

Az érintett járdaszakasz az 1960-70-es években épült, mára jelentős mértékben leromlott műszaki állapotok jellemzik. A járda megrepedezett, a burkolat nem egybefüggő, hiányos, a járdarészek a vízelvezető árkok irányába megdőltek. Egy részük nem alkalmas arra, hogy azokon babakocsival vagy kerekesszékkel lehessen közlekedni. Emiatt ezen közlekedők kénytelenek a kövesutakat használni, ami jelentősen növeli a balesetveszélyt.

A polgármester kiemelte, hogy Dankó Béla országgyűlési képviselő nagyon sokat tett a sikeres projekt érdekében. A kivitelezési munkálatok várhatóan még az idén megkezdődnek a közbeszerzési eljárás függvényében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában