Verseny

2023.09.01. 20:04

Ezernél is több csapat gyúrhatja és töltheti a kolbászt a csabai fesztiválon

Érdemes mihamarabb jelentkezni a 2023. október 19–22. közötti Csabai Kolbászfesztivál kolbászgyúró- és töltőversenyeire, mert folyamatosan, egyre gyorsabban telnek be a helyek a CsabaParkban. A legnagyobb érdeklődés az elmúlt évekhez hasonlóan a szombati, nemzetközi kolbászgyúróversenyt kíséri, de korlátozott számban még rendelkezésre állnak asztalok.

Nyemcsok László

Az idősebbek a gyermekeknek is átadják a kolbászkészítés tudományát

Hégelyné Győrfi Ilona, a fesztivál programigazgatója elmondta, a nyitónapon, csütörtökön az óvodások, általános iskolások töltenek. Száz csapat számára ingyenessé tették a szervezők az indulást, és még van néhány kiadó asztal, természetesen ezen felül is fogadnak nevezéseket. Pénteken a középiskolások és az egyetemisták gyúrnak, az 50 ingyenes asztalt ugyan már lefoglalták, de nevezési díj ellenében ide is lehet még jelentkezni. Vasárnap a mangalica kerül terítékre, a nyugdíjas klubok, egyesületek, civil szervezetek, nagycsaládosok és hátránnyal élők támogatott gyúróversenyét rendezik meg. A négy versenyen minden bizonnyal több, mint ezer csapat tölti a kolbászt.

A nemzetközi gyúróverseny iránt mindig nagy az érdeklődés

A részvételi feltételekről minden megtalálható a csabaikolbaszfesztival.hu weboldalon. Ugyanitt a versenyek díjazásáról is olvashatnak.

A versenyek zsűrielnöke Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke. Érdekességként elmondta, a fesztivál történetében először az óvodások és általános iskolások versenyén saját korosztályukból is lesznek zsűritagok.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában