Gazdanap

2023.09.21. 07:10

Csorváson járt Kovászna megye prefektusa

A romániai Kovászna vármegye két évvel ezelőtt megválasztott prefektusa, dr. Ráduly István is megtisztelte jelenlétével szombaton Csorvást, aki szabadsága ideje alatt vett részt a 22. Gazdanapon.

Gajdács Pál

Balról Baráth Lajos, Csorvás-, a mikrofonnál Bordás Enikő Uzon polgármestere, középen dr. Ráduly István, Kovászna megye prefektusa

Fotó: A szerző felvétele

Az 54 éves politikussal nem újkeletű a csorvásiak kapcsolata, hiszen korábban az egyik legnagyobb háromszéki község, Uzon polgármestereként tevékenykedve többször is járt a székelyföldi település testvérvárosában, Csorváson. Dr. Ráduly Istvánt Uzon jelenlegi polgármestere, Bordás Enikő is elkísérte. Baráth Lajos, Csorvás polgármestere elmondta, az uzoniak egy felajánlással érkeztek, egy székelykaput ajándékoznak a Békés vármegyei városnak, melyet a tervek szerint jövőre állítanak fel. Egy évvel ezelőtt a csorvásiak az erdélyi katolikus egyház egykori püspökének, Márton Áronnak a szobrát ajánlották fel az uzoniaknak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában