Civil info – NEA 2024

2023.09.21. 17:47

Civileket és adományozókat ismertek el a csabai fórumon – galériával

Civil info – NEA 2024 címmel szervezett tájékoztató programot az Egyensúly AE Egyesület szerdán délután a Békés Vármegyei Kormányhivatalban, Békéscsabán. A rendezvényen elismeréseket is átadtak.

Papp Gábor

A fórumon nagyon sokan vettek részt.

Fotó: Lehoczky Péter

Dr. Bódi Beáta, a Békés Vármegyei Kormányhivatal igazgatója köszöntőjében elmondta, a család után a civil szervezetek a társadalom azon alapsejtjei, amelyek alulról szerveződő módon, önkéntes alapon, szabadidejüket sem kímélve, sokszor az anyagiakat sem mérlegelve egy nemes cél a közösség, a közjó szolgálata érdekében tevékenykednek, illetve működnek együtt. Mint kiemelte, vármegyénkben pezsgő civil élet zajlik. 

– Ezt bizonyítja az is, hogy szűkebb pátriánkban több mint kétezer civil szervezetet tartanak nyilván, amelyek jelentős része aktívan is működik – tette hozzá. – A megyei civil szervezetek az elmúlt esztendőben igen sikeresen és eredményesen szerepeltek a Nemzeti Együttműködési Alap keretében kiírt pályázatokon.

Hangsúlyozta, közös a céljuk, egy az útjuk. – A civil szervezetek és a kormányhivatal is a Békés vármegyei emberek boldogulásáért, a megye népesség-megtartó erejének növeléséért dolgozik – tette hozzá.

Az eseményen két elismerő oklevelet is átadott dr. Bódi Beáta dr. Takács Árpád, Békés vármegye főispánja nevében.

Elismerő oklevelet vehetett át Herczegné Számel Annamária dr. Bódi Beátától Fotó: Lehoczky Péter

A vármegye népesség megtartását célzó erőfeszítéseiért, a civil szervezetek részére nyújtott segítségnyújtásáért, a társadalmi szemléletformálás céljával megtartott szakmai és családi programok, képzések megvalósításában betöltött szerepvállalásáért elismerő oklevelet vehetett át Herczegné Számel Annamária és az Egyensúly AE Egyesület. Utóbbi szervezet nevében Schriffertné Lócskai Henriett elnök vette át az elismerést dr. Bódi Beátától.

Ezt követően újabb elismerések találtak gazdára. Az év Békés vármegyei adományozója díjat az idén 25 éves Solargroup Energy Kft. érdemelte ki, a Hatvanezer Fa Egyesület jelölésére. Az eseményen Kukla Imre tulajdonos és Zelenyánszki Zsuzsanna ügyvezető képviselte a céget. Az év Békés vármegyei közössége díjat a Körös Motoros Karitatív Egyesület kapta, amit Seben Gabriella elnök vett át.

A programon előadást tartott dr. Kecskés Péter, a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya főosztályvezetője, dr. Kisida Tamás jogi referens és Lakatosné Kiss Edit pályázati referens. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában