Orosháza

2023.09.21. 11:23

Bemutatta az iskola a szakmakínálatát

A szakmák kivonultak, bemutatkoztak Orosháza belvárosában csütörtökön. Az Árpád-kert megtelt fiatalokkal, akik a Szakmák utcája elnevezésű program keretében a Gyulai Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola kínálatátból adtak ízelítőt. Mi is nézelődtünk, miközben folyamatosan érkeztek általános iskolai osztályok, a diákság tájékozódott.

Csete Ilona

Az informatika világának legmodernebb vívmányait is megmutatják. A szerző felvételei

Hogyan lehet 1 perc alatt nyakkendőt kötni – no, ez az. Néhány fiatalnak ez már nem okoz gondot, tartottak egy villámbemutatót is, ők az iskola kereskedelmi és értékesítő szakán tanulók.

A nyakkendő kötés nagyon egyszerű ezeknek a srácoknak.

Kicsit odébb egy lány a mechanikus írógép billentyűin próbálkozott gépelni. Micsoda különbség az akkor és a most technikai vívmányai között - ezt mindannyian megállapítottuk, látva a vállalkozás, ügyvitel, ügyintéző szakon tanulók eszközlehetőségeit napjainkban.

A robotokkal is az utcán gyakorolnak.

Nagyon elmélyültek a fiúk az informatikusok asztalánál. Mészáros Melinda irányításával most tapasztalták a legújabb beszerzésük, a 3D szkenner lehetőségeit. Az épített robotok több járókelőt megállásra késztettek. Egy házaspár éppen sétált egyet a belvárosban, lenyűgözte őket a kezdeményezés, nagyon jó ötletnek tartották a szakmák utcájában ezt a sokszínű kínálatot, a bemutatkozást, ahogyan kihozták az iskola falain kívülre a lehetőségeket (asztalos, festő, gépész, egészségügy, rendészet, szépészet szakmákat is).

A mechanikus írógép már történelem...

S miközben e sokszínű szakmakínálatból választottunk, fotóztunk néhányat, kisült a szakácsnak tanuló fiatalok asztalánál az első adag csiga. Kóstolhatta, aki arra jár.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában