Bursa Hungarica

2023.09.26. 11:11

Akár havi húszezer forintnyi ösztöndíjat is ad Békéscsaba

Most is csatlakozik a békéscsabai önkormányzat a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázathoz – döntött nemrég tartott ülésén a városi közgyűlés.

Licska Balázs

Fotó: Shutterstock

A rászoruló egyetemista, főiskolás, valamint felsőoktatásba készülő végzős középiskolások – rászorultságtól függően – havi 20 ezer, 18 ezer vagy 15 ezer forintos támogatást kaphatnak.

A Fidesz-frakció sajtótájékoztatóján dr. Csicsely Ilona kiemelte: nemcsak az ösztöndíjak mértékén emeltek, hanem a jövedelemhatárokon is, mindez pedig azt jelenti, hogy többen élhetnek a lehetőséggel. A pályázati kiírás október elejére várható, és a kérelmeket november 3-ig kell benyújtani. A Bursa Hungarica ösztöndíj egyébként nem csak a város által adott támogatásból áll, tesz mellé bizonyos összeget az állam és a vármegye önkormányzata is.

Ahogy a sajtótájékoztatón dr. Csicsely Ilona, úgy a városi közgyűlés ülésén Varga Tamás alpolgármester is hangsúlyozta, hogy a Békéscsaba hazavár! program ugyancsak segíti a fiatalokat. Itt fontos határidő közeleg, ugyanis szeptember 30-ig lehet pályázatot beadni egyrészt felsőoktatási hallgatói ösztöndíjra, másrészt pedig egyszeri életkezdési támogatásra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában