Összefoglaló

2023.09.28. 20:26

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. szeptember 28.

A csütörtök sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. szeptember 28-án.

Beol.hu

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

Egy gyermekhez riasztottak mentőhelikoptert Békéscsaba belvárosába.

Személygépkocsi ütközött kerékpárossal Szarvason, a kerékpáros férfi a helyszínen életét vesztette.

Csütörtöki ülésén a békési képviselő-testület elfogadta a Békésen működő általános iskolák előző tanévben végzett munkájáról és az új tanév elindításáról szóló tájékoztatót – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Kálmán Tibor.

Ismét csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjrendszerhez a gyulai képviselő-testület, sőt a jövedelmi határokat is jelentősen megemelte a grémium, hogy többen juthassanak hozzá a támogatáshoz. A képviselők határoztak arról is, hogy Maróthy Jánosról, a gyulai vár építtetőjéről nevezik el a közterületet, amelyen a több mint 600 éves erődítmény áll. Október 1-től Repisky Dániel lesz a gyulai Erkel Ferenc Nonprofit Kft. rendezvényekért felelős ügyvezetője, miután Katona Katalin jelenlegi ügyvezető más területen folytatja pályáját.

Helyi témák és aktualitások kerültek szóba azon a fórumon, amelyet csütörtökön Békéscsabán, a Békés Megyei Kormányhivatal épületében szervezett a Nimród vadászújság, együttműködve az Országos Magyar Vadászkamara területi szervezetével. Mint elhangzott, Békés vármegyében jó képet mutat a fácán-, a mezei nyúl- és az őzállomány, fontos viszont a ragadozókat, mint a rókát és az aranysakált alacsony szinten tartani.

Összesen 730 ezer forint gyűlt össze a nevezésekből és az adományokból a MILAVIT Jótékonysági Örömfutáson, amit a múlt hétvégén tartottak Kétegyházán az Innovatív Kutatás-fejlesztés az Egészségügyért Alapítvány és az önkormányzat jóvoltából. A bevételt a szervezők a ritka genetikai betegségben szenvedő, háromesztendős Szabó Zsófinak ajánlották fel.

Százakat evakuáltak Görögország központi részén az újabb áradások miatt - közölte csütörtökön a görög tűzoltóság.

Brutális felvétel: félholtra vertek egy férfit a boltban, édesapja végignézte az egészet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában