Összefoglaló

2023.09.26. 20:43

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. szeptember 26.

A kedd sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. szeptember 26-án.

Beol.hu

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

Vagyoni haszonszerzés céljából, több személynek segítséget nyújtott az az embercsempész, akinek a Battonyai Járási Ügyészség kezdeményezte a letartóztatását.

Néhány napra bezár a kórházi gyógyszertár – olvasható az orosházi gyógyító intézmény közösségi oldalán. Befejeződött a bővítés az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet gyógyszertárában, kezdik a visszaköltözés. Ezen idő alatt az ideiglenes helyen sem lehet gyógyszert kiváltani.

Öveges laborprogramot szervez a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium általános iskolás, elsősorban nyolcadikos fiatalok részére az intézmény természettudományos diáklaboratóriumában. A tanulók a foglalkozások keretében érdekes kísérleteket végezhetnek el.

Ezen a héten zajlik országszerte, így Békésben is a RAILPOL (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) által koordinált 7. Rail Action Week elnevezésű akció

Leparkolt Békéscsaba főterén a Petőfi-busz, a Petőfi Irodalmi Múzeum vándorkiállítása, amely annak apropóján jött létre, hogy 200 éve született az egyik, ha nem a legismertebb magyar költő. Az interaktív és érdekességeket, Petőfi Sándort több szerepkörben bemutató tárlatot már kedden is több diákcsoport, kíváncsi szempár tekintette meg, és erre még szerdán és csütörtökön is 9 és 17 óra között nyílik lehetőség.

A Központi Statisztikai Hivatal elnöke kedden, a végleges adatokat ismertető budapesti sajtótájékoztatón azt mondta, összességében Magyarország fejlődik és változik is.

Kedden rendezték meg az Elvásik a vörös csillag című, Wass Albert regény színpadi változatának főpróbáját a Jókai színházban. A darabot Kiss József rendező viszi színpadra, a főszerepben Tege Antalt láthatjuk péntektől Békéscsabán. A történet szerint Mózes, habár többször kilátástalan helyzetbe kerül, azt is a javára fordítja. Lelkierejét, derűs hozzáállását és akaraterejét pedig a néző is magáévá teheti.


 


 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában