Összefoglaló

2023.09.21. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. szeptember 21.

A csütörtök sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. szeptember 21-én.

Beol.hu

Magyarország belügyminisztere hősi halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki néhai Kónya Gábor Lajos rendőr törzszászlóst, a Terrorelhárítási Központ Műveleti Igazgatóság műveleti tiszthelyettesét – közölte az MTI.

A Béke Világnapján Békés Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének Fidesz-frakciója a béke szimbólumát, egy fehér galambot engedett el csütörtökön reggel a vármegyeháza előtt.

Már egyszerre két műtőasztalon tudnak szívkatéterezni: fejlesztések a kardiológiai és onkológiai ellátásban. Az életkilátások és az életminőség növelése, valamint a várakozási idő csökkentése céljából jelentős fejlesztések történtek a szívkatéteres ellátásában és a daganatos betegek gyógyításában a Békés Vármegyei Központi Kórházban egy közel 800 milliós projekt keretében.

Kabos, a drótszőrű magyar vizsla, nyolchetes korában került a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Mentőkutyás Szolgálatához. Megható videóval búcsúztak tőle.

Újabb 24 kilométernyi út újult meg Békésben. Tájékoztatók álltak a Békés vármegyei közgyűlés csütörtöki ülésének középpontjában. Az egyik legnagyobb érdeklődéssel kísért témának ezúttal is a vármegyei közúthálózattal kapcsolatos szakmai anyag számított.

A szakmák kivonultak, bemutatkoztak Orosháza belvárosában csütörtökön. Az Árpád-kert megtelt fiatalokkal, akik a Szakmák utcája elnevezésű program keretében a Gyulai Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola kínálatátból adtak ízelítőt. Mi is nézelődtünk, miközben folyamatosan érkeztek általános iskolai osztályok, a diákság tájékozódott.

Ismét pályázatot hirdet fiatal írók számára az Előretolt Helyőrség Íróakadémia és működtetője, a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. (KMTG). A pályázatok benyújtásának határideje október 18.

Október 19-én, csütörtökön már délelőtt 9-kor kinyit a 26. Csabai Kolbászfesztivál a CsabaParkban, a csarnokban megnyílik a mezőgazdasági és élelmiszer-ipari kiállítás és vásár. Ingyenes a belépés egész nap a fesztivál teljes területére.

Bár az utóbbi hónapokban csökkent a felhasználói érdeklődés a ChatGPT és társai iránt, azok rendületlenül fejlődnek. Egy tanulmányból kiderül: a chatbotok az átlagos embernél jobbak a kreatív gondolkodási feladatok megoldásában.

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában