Túra

2023.08.30. 17:36

Félezer diák fedezte fel bringázva a békési kastélyokat

Az elmúlt nyáron 22 turnusban mintegy 500 diák, pedagógus és túrakísérő tekerte végig a csaknem 300 kilométert.

Licska Balázs

Opauszki Zoltán és Paláncz György

Forrás: Facebook

Véget értek a békési kastélyokat felfedező bringás vándortáborok. Az elmúlt nyáron 22 turnusban mintegy 500 diák, pedagógus és túrakísérő tekerte végig a csaknem 300 kilométert, a remények szerint maradandó élményekkel gazdagodva – ismertette Opauszki Zoltán, a Békéscsabai Turisztikai Egyesület elnöke, a város turisztikáért felelős tanácsnoka a Facebook-oldalán.

Mint írta, a vándortáborokat a Békéscsabai Turisztikai Egyesület együttműködésével a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezte. A vándortáborok első és utolsó napján Békéscsabán, a Közgé kollégiumában – azaz a volt KISZ-tábor területén – szálltak meg a résztvevők. Paláncz Györggyel, a Közgé igazgatójával pedig átbeszélték az idei táborok tapasztalatait, sőt immár a jövő évi folytatásra készülnek.

Opauszki Zoltán kiemelte, hogy a bringás vándortáborokkal felkerült Békés vármegye a kerékpáros turizmus térképére. Ezeknek az az egyik hozadéka, hogy forgalmat generál a térségben jelen lévő vendéglátóhelyeknek és szállásadóknak, a másik pedig az, hogy ha a résztvevő diákok jól érezték itt magukat, akkor majd családtagjaikkal együtt visszatérnek a térségbe. A terveik szerint a következő években is megszervezik a békési kastélyokat felfedező vándortáborokat, hogy egész nyáron biciklis csoportokkal legyen tele a térség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában