Regionális termékbemutató

2023.08.24. 07:03

A kiskertek csodáit vonultatják fel Kondoroson, süteményekkel versenyeznek

Regionális termékbemutatót tartanak szeptember 1-jén és 2-án a kondorosi művelődési házban a helyi kertbarát kör szervezésében. Ahogyan Hovanecz András, a Kondorosi Kertbarát Kör elnöke fogalmazott szerdai tájékoztatóján, a kiskertek csodáit vonultatják fel.

Nyemcsok László

A kondorosi zöldség- és gyümölcsbemutatók mindig sikert aratnak a látogatók körében.

Nemcsak helyi, hanem békéscsabai, gyomaendrődi, szarvasi és békésszentandrási kertbarátok is. Rekordméretű zöldségeket és gyümölcsöket ugyanúgy kiállítanak, mint különleges dísztököket vagy készítményeket az aszalványoktól a lekvárokig, befőttekig, pálinkákig. Kuriózum lesz a rendezvényen a fecskefészekfal, valamint a hazai és ázsiai hangyakolóniák bemutatása.

Gyönyörű terméseket állítanak ki.

Hovanecz András kitért arra, harmadik alkalommal rendezik meg a süteményversenyt, augusztus 31-én 13–15 óra között adhatnak le egy tányér maguk készítette finomságot a nevezők. A zsűri még aznap pontozza ezeket, az eredményeket a termékbemutató megnyitójának keretében hirdetik ki másnap 9 órakor, és adják át az elismeréseket a legjobbaknak. A tavalyi süteményversenyt Opauszki Mihályné nyerte meg gesztenyés, habos kockájával.

A regionális termékbemutató szeptember 1-jén 9–17, szeptember 2-án 9–12 óráig tekinthető meg, a belépés díjtalan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában