Támogatás

2023.08.24. 18:34

A diákságot is segíti az önkormányzat Medgyesbodzáson

Medgyesbodzás polgármestere, Varga Gábor közösségi oldalán jelentette be, hogy önkormányzatuk egyszeri gyermekvédelmi támogatást biztosít a falubeli családoknak. A diákságot, illetve azok családjait is segítik.

Csete Ilona

Segítenek az iskolakezdésben.

Fotó: MW-illusztráció

A támogatást augusztus 30-án délután kiosztják. 

– Az államtól igényelhető a gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, hátrányos helyzetű gyermekek számára adható 6 ezer, illetve hátrányos helyzettől függően 6 ezer 500 forint. Medgyesbodzáson erre 78 gyermek jogosult. Összesen 484 ezer forint kifizetését  szervezik meg augusztus 30-án – tudtuk meg a részleteket.

Lapunk érdeklődésére a település vezetője azt is elmondta, hogy minden tanulójuknak, diákjuknak (a szociális helyzettől függetlenül) az önkormányzat a költségvetéséből 15 ezer forint beiskolázási támogatást biztosít. Ezt szeptember elsejétől október 30-áig lehet igényelni, a kifizetések az igénylések sorrendjében folyamatosan történnek.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában