Rezsikompenzáció

2023.06.02. 16:24

Több támogatás is érkezett Végegyházára

Erdős Norbert, a 4. számú választókerület országgyűlési képviselője Végegyházán tartott sajtótájékoztatót Vajda Norbert polgármesterrel pénteken.

Cs. I.

Vajda Norbert és Erdős Norbert a sajtótájékoztatón. A szerző felvétele

Bejelentette, hogy rezsikompenzációként több mint 6,5 millió forint érkezett a település számlájára. Friss hír, hogy REKI-támogatás formájában majd’ 7 millió forintot kapott az önkormányzat. 

– Az utóbbi időben nem volt jellemző, hogy ez a község REKI-támogatásban részesült volna, jól gazdálkodott, ez ennek is volt a következménye. Ám amikor kellett a segítség, együttműködve megoldottuk ezt is – tette hozzá a politikus.

Vajda Norbert elmondta, a 7 milliós támogatás nagy segítség a településnek.

– Próbáltunk mindent megtenni az elmúlt időszakban, felelősen gondolkodva és gazdálkodva, hogy ne adósodjunk el. A rezsiárak ezt a folyamatot és számításainkat áthúzták. Ezért is vagyunk hálásak a támogatásért, ezt az évet reményeink szerint kihozzuk nullára, és nem nyúlunk hitelhez – reagált a polgármester, aki számokkal támasztotta alá, mennyibe került például számukra a közvilágítás, a gázfogyasztás. Bejelentette, kapott az önkormányzatuk több mint 2 millió forint támogatást tűzifa beszerzésére is, ami szintén segítség a végegyháziaknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában