Gyöngyösbokréta

2023.06.04. 10:11

Szénásról a Kurtics citerásai fesztiváloztak Magyarcsernyén

A vajdasági testvértelepüléséről érkezett a nagyszénási képviselő-testülethez meghívó. Magyarcsernye a hétvégi fesztiváljára invitálta a szénásiakat.

Cs. I.

Táncos, zenés forgatag, élmény jellemezte ezt a hétvégét Magyarcsernyén

Forrás: BMH

Nagyszénás és Magyarcsernye testvértelepülési kapcsolata több mint 50 éves. Az elmúlt évtizedek alatt folyamatosak voltak a hivatalos és a civil látogatások. 

A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, az Ady Endre Művelődési Egyesület, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség támogatói és szakmai partnersége mellet a hétvégén Gyöngyösbokréta fesztivált tartottak Magyarcsernyén. Erre hívták meg Nagyszénást.
A település és magyar közössége számára felemelő pillanat a 2023-as év, hiszen első ízben nyerte el a fesztivál házigazdájának a jogát. A fesztivált a Gondoskodó nemzet éve jegyében, ezen a hétvégén tartották – ünnepelve hagyományaikat, a megtartó erőt, a gondviselést és a nemzeti összetartozás napját. 2023-ban Petőfi Sándor születésének bicentenáriumát is ünnepelik – a fesztivál az ő öröksége előtt is tisztelettel adózott.

Volt népviseletes felvonulás, menettánc, foglalkozások és programok apróknak és nagyobbaknak
Forrás: BMH

Magyarcsernyére érkeztek énekes, hangszeres és táncegyüttesek, szólisták és zenekarok. Nagyszénást Nagy Attiláné alpolgármester és a Kurtics citerazenekar képviselte.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában